VLASNIK SOLIDUMA

UHIĆEN ŽELJKO ŽUŽIĆ Tajkun pod sumnjom za pronevjeru oko 380 milijuna kuna

 Elvir Tabaković/Cropix

Poznati veklikogorički tajkun Željko Žužić uhićen je danas ujutro po nalogu zagrebačkog županijskog državnog odvjetništva, zbog sumnje u financijske malverzacije. Navodno je riječ o šteti od oko 380 milijuna kuna. Policija je tijekom današnjeg dana pretraživala Žužićevu kuću u Velikoj Gorici, poslovne prostore Soliduma i trgovačko društvo Poljoprivredna stanica. Žužić će vjerojatno sutra biti doveden pred istražne tužitelje.

Tko je Željko Žužić?

Česti gost stranica crnih kronika. Poslovnu karijeru počeo je kao vozač kamiona nakon čega se bacio u poljoprivredne vode i drvnoprerađivačku industriju te postao jedan od najvećih proizvođača parketa Lijepe naše. Već u startu, kad je započeo poslovnu karijeru 'zaradio' je kaznenu prijavu zbog krađe struje.

Mediji i upućeni u njegovo poslovanje opisuju ga kao poduzetnika koji ne kupuje svojim novcem već na račun tvrtke koju kupuje. A ono što je doista 'bolo' u oči je podatak da je bio jedan od većih financijera obje kampanje bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji mu je, za uzvrat, svečano otvorio 2004.godine TC Solidum. Osim po tome, Žužić je punio novinske stupce i sa sinom Hrvojem 'zaglavio' u policiji kada su, nakon cjelodnevnog ispijanja alkoholnih pića u jednom glinskom kafiću, totalno ga demolirali.

Nije im se svidjelo kad je konobarica proglasila fajrunt pa je počeo razbijati i prijetiti policajcima da će ostati bez posla jer da ima utjecajne prijatelje. U slučaju velikogoričkog tajkuna vrijedi ona stara 'kakav otac, takav sin' ali i ona 'jabuka ne pada daleko od stabla'. Željko je prikupio preko 60 prometnih prekršaja - zbog vožnji u pijanom stanju se naplaćao kazni i ostajao bez dozvole, a većina ih je otišla u zastaru. Njegov sin Hrvoje, pak, 2007.godine kao vlasnik 19 prekršajnih prijava vožnjom u pijanom stanju ugasio život Ružice Pavić (19) te osuđen na pet godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:45