ZAVRŠENA PREMETAČINA U KARLOVCU

Uhićena bivša pročelnica Ureda za obranu, Feliću s računala uzete videoigrice

To su vam spletkaroši kojima rukovodi ministar Branko Vukelić. Državom tajniku Goršiću smeta što je Enes Bosanac, a od prvog dana je u ratu, za razliku od Goršića, uvjeren je Karlovčanin Miroslav Tomašević koji je prije desetak godina u Uredu za obranu obojici bio šef
 Danijel Tuškan/CROPIX

KARLOVAC - Oko 11 sati u pratnji kriminalističkih inspektora, vojnih policajaca te predstavnika MORH-a Enes Felić otvorio je na pregled prtljažnik i sva vrata svoje Citroen Xsare Picasso parkirane ispred ulaza u zgradu. U kratkom obraćanju novinarima ponovio je ono što je ranije rekao Jutarnjem listu, da je riječ o namještaljci.

- To je tendeciozno. Istina je da sam radio na poslovima gdje sam mogao imati uvid u registar, ali ga nisam imao mogućnost skinuti, a nisam ga niti prepisivao. Pokupili su mi videoigrice i fotografije s računala - rekao je Felić dodajući da je žrtva mobinga.

Neslužbeno doznajemo da je jutros na području Karlovca i Zagreba zbog sumnje u umiješanost oko objave registra branitelja na webu uhićeno nekoliko osoba. Među uhićenima je, navodno, i D.M., bivša pročelnica Ureda za obranu Karlovac. Policija od jutros pretresa i karlovački Ured za obranu.

- U tijeku su pretresi nekoliko stanova na zagrebačkom i karlovačkom području, no, o imenima, naravno, ne mogu govoriti - potvrdio je informacije o pretresima glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. Dio osoba koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem su civilne, a dio vojne osobe.

Da Feliću smješta državni tajnik u MORH-u Željko Goršić, uvjeren je i Karlovčanin Miroslav Tomašević koji je prije desetak godina u Uredu za obranu obojici bio šef.

- Enes nije objavio registar jer on nema muda za tako nešto. On ima obitelj, ženu i djecu. Ja bih ga objavio, ali ne preko svojeg računala. Bio sam mu šef, znam ga, cijelo je vrijeme govorio istinu. Da sam znao, otjerao bih Goršića još onda. To su vam spletkaroši kojima rukovodi ministar Branko Vukelić na seansama iz restorana Kristina (restoran njegova brata). Goršiću smeta što je Enes Bosanac, a od prvog dana je u ratu, za razliku od Goršića. Ja i dečki iz grada smo branili njegov Turanj u ratu, a on je s Turnja otišao - ogorčen je bio Tomašević.

Goršića je čak optužio da ga je molio da umjesto njega polaže kolegij matematike na Učiteljskoj akademiji u Rijecu, gdje se Goršić školovao prije 8 godina.

Na mjesto događaja Feliću je podršku došao izraziti i Ivan Goršćak, predsjednik Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Karlovačke županije, koji je novinarima rekao da mu se Felić prije dva tjedna požalio kako ga mobingiraju te da je na poslu pod velikim pritiskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:16