DEKANIĆEVO PRIOPĆENJE

Uhićeni HDZ-ov župan se vratio na posao: ‘Nastavljam raditi, a protiv nekih pojedinaca i medija pokrećem tužbe‘

‘Nastavljam raditi u korist Vukovarsko-srijemske županije, kao i do sada‘, poručio je u priopćenju Dekanić

Privođenje Damira Dekanića

 Vlado Kos/Cropix

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić u ponedjeljak se vratio na posao te je tim povodom poslao priopćenje za javnost u kojem je najvažnija vijest da nastavlja obnašati dužnost župana.

Najavio je i tužbe protiv pojedinaca i pojedinih medijskih kuća zbog načina na koji su javno komunicirali i izvještavali o okolnostima istrage koju je USKOK protiv njega pokrenuo zbog sumnje da je u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske lažirao okolnosti prometne nesreće u kojoj je sudjelovao prije godinu dana u Cerni.

‘‘S obzirom na cjelokupnu situaciju vezanu uz kaznenu prijavu i pritvaranje u proteklom razdoblju, osjećam se dužnim obratiti se javnosti Vukovarsko-srijemske županije. U ponedjeljak, 17. travnja, nastavio sam s redovnim radnim aktivnostima vezanima uz dužnost vukovarsko-srijemskog župana na koju sam izabran 2021. godine. Cjelokupna procedura i tijek događanja mogao se pratiti u medijima pa želim upozoriti na neke dijelove. S obzirom na vremenski odmak i ono što mi se stavlja na teret, smatram da su provedene mjere i postupci bili nepotrebno prerigorozni,‘‘ navodi se u Dekanićevom priopćenju, te dodaje.

‘‘Želim prije svega zahvaliti onom dijelu medija koji su o navedenim događanjima korektno izvještavali te najaviti pokretanje kaznenih prijava protiv pojedinaca i medijskih kuća za sve u potpunosti izmišljene događaje i okolnosti koje su objavljivali te kojima su nedozvoljenim pritiscima htjeli usmjeriti poduzimanje mjera i daljnji tijek postupanja nadležnih tijela. Ovim se putem želim ispričati svima kojima su spominjana događanja prouzročila bilo kakvu štetu ili neugodu. Hvala uistinu mnogim ljudima koji su u teškim trenutcima za mene osobno i moju obitelj, prijatelje te moje radno okruženje izražavali bezrezervnu potporu i suosjećanje. Kako naš narod često zna reći "u svakom zlu neko dobro", siguran sam da su me kroz ovo razdoblje sve vaše molitve ojačale i učinile boljim čovjekom. Hvala vam od srca!,‘‘ poručio je Dekanić i zaključio: ‘‘Nastavljam raditi u korist Vukovarsko-srijemske županije, kao i do sada, kroz provođenje započetih i planiranje budućih projekata s ciljem razvoja naše županije i boljitka života svih njezinih stanovnika.‘‘

Podsjetimo, župan je uhićen 15. ožujka, a onda mu je određen i istražni zatvor u kojem je proveo gotovo mjesec dana. Osim njega, istragom i kaznenom prijavom zbog sumnje u lažiranje okolnosti prometne nesreće sa službenim automobilom Županije, obuhvaćeni su i njegov rođak Krešimir Bičanić (38), policajaca T. F. (55), M. S. (34) i M. P. (53), kao i N. M. (47), mještanka Cerne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:51