NOGA NA VRATU

Uhićeni junak Trnja ispričao nam je što se događalo na nasipu: Htio sam snimiti policiju...

Trebao sam prenoćiti na policiji, ali su mi rekli da me puštaju na slobodu zbog velikog pritiska javnosti - rekao nam je Blagus
Tihomir Blagus
 Facebook, Cropix

Zagrebačka policija jutros je pojasnila da je 54-godišnjak u naselju Trnje u subotu priveden jer je uznemiravao i vrijeđao policajce na očevidu, a ne zbog provale u objekt Hrvatskih voda, odnosno otvaranja odvodnog kanala prema Savi.

Policija navodi da je 25. srpnja 2020. godine oko 12,20 sati zaprimila dojavu o provali u objekt javnog poduzeća Hrvatske vode na Trnjanskom nasipu.

- Na mjesto događaja, nakon dolaska policijskih službenika i tijekom provođenja potrebnih radnji, došao je 54-godišnjak koji je pokušao ući u prostor u koji je provaljeno. Pri tom je izražavao negodovanje, ometao policijske službenike u provođenju službene radnje te ih galameći vrijeđao, da bi u jednom trenutku krenuo zamahivati rukama u smjeru policijskog službenika. Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a što on nije učinio već je nastavio s takvim ponašanjem.

image
Uhićenje Tihomira Blagusa
Facebook

Nakon što je upozoren da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti priveden u službene prostorije 54-godišnjak je i dalje nastavio s opisanim ponašanjem, oglušio se na naredbu zbog čega su ga policijski službenici, radi pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije - kažu u zagrebačkoj policiji.

Dodaju da je provedenim kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 54-godišnjak, pod utjecajem alkohola (0,88 g/kg), počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

image
Goran Mehkek/Cropix

U međuvremenu u javnost je procurila snimka privođenja, koja je zbog 'noge na vratu' Tihomira Blagusa izazvala popriličnu pažnju. A što o cijelom tom slučaju kaže sam glavni akter nemilog događaja.

- U subotu oko podneva izašao sam na ulicu pogledati svoj automobil na koji sam tijekom poplave potpuno zaboravio. Tada sam od susjeda saznao da je policija došla do kućice Hrvatskih voda. Uzeo sam mobitel i otišao tamo. Rekli su mi da rade očevid na osnovi prijave Hrvatskih voda. Htio sam ih snimiti mobitelom, ali mi to nisu dopustili nego su mi istrgnuli mobitel iz ruke. Pokušao sam izvući mobitel, ali su me svladali, stavili lisice te su me priveli u policijsku postaju – ispričao nam je Tihomir Blagus koji je veći dio subote proveo u policijskoj postaji.

- Trebao sam prenoćiti na policiji, ali su mi rekli da me puštaju na slobodu zbog velikog pritiska javnosti. Rečeno mi je da ću odgovarati na sudu, ali još nisam dobio nikakvu prijavu - rekao nam je Tihomir Blagus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:17