NARUŠIO JAVNI RED

Uhitili 72-godišnjaka zbog vrijeđanja Plenkovića: ‘I nisam bio jedini! Imamo li novog druga Tita?‘

‘Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik‘, napisao je 72-godišnjak

Andrej Plenković, optužni prijedlog

 Niksa Stipanicev/Cropix

Zbog vrijeđanja i omalovažavanja premijera Andreja Plenkovića u komentaru objavljenom na Facebooku, zadarska je policija u petak, 21. siječnja, uhitila 72-godišnjeg M.Ć. iz Briševa kod Zadra. On je navodno ispod objave o dolasku predsjednika Vlade u Maslenicu povodom obilježavanja 29. obljetnice VRO Maslenica '93, na Facebook profilu jednog zadarskog portala napisao kako bi Andreja Plenkovića trebalo gađati pokvarenim jajima, piše Zadarski.hr.

- Triba ga dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik, napisao je 72-godišnjak u svom komentaru objavljenom 20. siječnja na portalu Kalelarga info.

U optužnom prijedlogu se navodi kako je M.Ć. "narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade RH koji je 21. siječnja dolazio u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO Maslenica".

Briševljanin (72) je na Facebooku napisao status u kojem tvrdi kako on nije bio jedini uhićeni tog dana zbog komentara na Facebooku.

- Ovo je rezultat mog komentara premijeru hrvatske Vlade koji katastrofalno vodi hrvatsku Vladu, jedan pokazatelj je masovno iseljavanje hrvatske mladosti u tuđinu. Premijer je došao u Zadar, a zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao s ovog područja, jer ja sam opasnost, naveo je 72 godišnji M.Č. pa dodao kako su mu u policiji najprije rekli da je prijetio premijeru.

- S obzirom na to da sam im izbio taj argument okrenuli su na vrijeđanje (da sam ga vrijeđao), a bilo je još uhićenih. Sa mnom je bio čovjek sudionik akcije "Maslenica", a dok je premijer postavljao vijenac, on je bio u zatvoru, isto zbog komentara. Za vrijeme Jugoslavije kad bi Tito dolazio u Zadar milicija je zatvarala unutarnje neprijatelje odnosno Hrvate koji nisu idealizirali "ljubičicu bijelu" jer su bili "opasni" za druga Tita, baš kao ja danas, i mnogi drugi koji vide upravo ono što vidim i ja. Mogu me zatvoriti, ali ušutkati me neće, ušutkati me mogu jedino fizičkom likvidacijom. Na znanje HDZ-u i njegovom vođi, NE BOJIM VAS SE, napisao je 72-godišnjak pitajući se "imamo li u Hrvatskoj ponovo kult ličnosti i imamo li ponovo druga Tita".

Uz svoj status na Facebooku M.Ć. je objavio i optužni prijedlog.

image

Optužni prijedlog

Privatni Album

Iz PU zadarske su rekli kako će tijekom jutra poslati priopćenje vezano uz ovaj događaj, a ostale informacije prije objave priopćenja nisu htjeli davati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. veljača 2024 17:31