EUROZASTUPNIK

Ukazao se Kolakušić i otkrio plan: ‘Svoj politički angažman vidim kao premijerski, sve ostalo je utješna nagrada‘

O prijedlogu Mosta ne veliku koaliciju, rekao je da naprosto nemaju dovoljno mandata

Mislav Kolakušić

 Damir Krajač/Cropix

Mislav Kolakušić rekao je rekao je reporteru N1 da ne dolazi u obzir da Pravo i pravda podrže vladu koju vode SDP ili HDZ.

- Dogovorili smo koaliciju, pristali smo na jedno prolazno mjesto, dva eventualna se nisu dogodila. Pristali smo da se stvori velika suverenistička koalicija. Razgovarao sam s Grmojom da floskule koje pričaju o tajkunima nemaju veze s realnošću. No, išli smo posebno, četiri mandata su otišla, rekao je Mislav Kolakušić.

Most predlaže veliku anti-HDZ koaliciju sa SDP-om. No, Kolakušić to odbacuje:

- Nema dovoljno mandata, to su igre za malu djecu. To se ne može raditi, cijela oporba, to je neprihvatljivo, to je izdaja svih birača. Ako se dogovorimo prije izbora i tako izađemo na izbore, to je pošteno. Ovo je nepošteno, pokvareno. Ne znam je li moguće da desnica ide sa SDP-om, Pravo i pravda sigurno neće ni sa SDP-om ni s HDZ-om. To smo se dogovorili. Nisam izlazio iz pravosuđa da bih podržavao kriminalce.

Kolakušić smatra da su novi izbori jedini pošteni:

- Jedino je pošteno izaći na nove izbore. Onda možemo stvoriti anti-HDZ koaliciju i pošteno reći građanima. Vidim se kao premijer Hrvatske, zato sam i ušao u politiku. Još sam mlad, ne odustajem tako lako, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:17