GRLIĆ RADMAN

‘Ukidanje viza hrvatskim građanima za ulazak u SAD novo je priznanje Hrvatske‘

Novi korak koji obje zemlje brzo očekuju je potpisivanje Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja
Gordan Grlić Radman
 Marko Todorov/Cropix

Ukidanje viza hrvatskim građanima za ulazak u Sjedinjene Države "novo je priznanje" 30 godina od priznanja države Hrvatske i sada se očekuje potpisivanje Zakona o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, rekao je u utorak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Nakon 30 godina priznanja Republike Hrvatske to je "novo priznanje", rekao je ministar komentirajući objavu američkog Ministarstva domovinske sigurnosti o uvrštavanju Hrvatske u program izuzeća od viza.

Prošlo je točno godinu dana otkad je završila fiskalna godina u Sjedinjenim Državama i do tada je Hrvatska morala podnijeti dovoljan broj kvalificiranih aplikacija, što znači da je broj odbijenih viza morao biti ispod tri posto, podsjetio je.

Time je Hrvatska stekla kvalifikacije za oslobađanje od viznog režima uz ispunjenje još nekih manjih uvjeta, primjerice o sigurnosti u zračnom prometu, rekao je.

Novi korak koji obje zemlje brzo očekuju je potpisivanje Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, čime će se olakšati poslovna komunikacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2022 00:54