ELIMINIRANO RUGLO

Uklonjena stara hladnjača u Rovinju, novi objekt na tom mjestu gradi splitski Tommy

Nestao je ogroman objekt sa 5.80o kvadrata neto površine u čijem su prizemlju bili smješteni razni štandovi
 Goran Šebelić/Cropix

Rušenjem stare hladnjače Mirne u uvali Valdibora u Rovinju taj je istarski gradić poprimio skroz neke druge vizure. Naime, rušenje ovog ogromnog objekta na ulazu u stari grad s velikog parkirališta u Valdibori, počelo je još u veljači, a sada je već pri kraju.

image
Goran Šebelić/Cropix

Nestao je ogroman objekt sa 5.800 kvadrata neto površine u čijem su prizemlju bili smješteni razni štandovi s raznom robom i plastikom. Bila je to četverokatnica bez ijednog prozora, a predstavljala je svojevrsno ruglo na ulazu u Rovinj koji se diči luksuznim ponudom.

image
Goran Šebelić/Cropix

Na mjestu starog derutnog objekta izgradit će se pak novi, a gradi ga splitska trgovačka kuća Tommy koja je staru Mirninu hladnjaču kupila od Mirne, rovinjske tvornice za preradu ribe, za pet milijuna eura 2018. godine.

Tommy planira sagraditi novi poslovno-stambeni objekt koji će biti jednako velik kao i stari objekt. Imat će stanove, poslovne prostore, supermarket.

image
Goran Šebelić/Cropix

Projekt je to koji su realizirali Dražen Juračić, Jelena Skorup Juračić i Marija Grković, a temeljem natječaj koji je oglasio Grad Rovinj. Dovršetak nove zgrade očekuje se za dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 13:11