VASILJ KIRILIČ

Ukrajinski veleposlanik: ‘Hrvatska je u Oluji vratila svoj teritorij. Vratit će i Ukrajina‘

Prije više od pet mjeseci Rusija je napala Ukrajinu što je izazvalo tektonske promjene ne samo u Europi, nego i u svijetu

Vasilj Kirilič

 Neja Markicevic/Cropix

Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič na Twitteru je čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, piše N1 Televizija.

Hrvatska je proslavila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

Čestitku je hrvatskom narodu na tome uputio i ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič.

Na Twitteru je napisao:

“5. 8. u Hrvatskoj – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Na današnji dan 1995. godine Hrvati su izveli operaciju Oluja za oslobođenje od agresora. Hrvatska je vratila svoj teritorij. Vratit će i Ukrajina.”

Prije više od pet mjeseci Rusija je napala Ukrajinu što je izazvalo tektonske promjene ne samo u Europi, nego i u svijetu. Došlo je do najveće izbjegličke krize u Europi od Drugog svjetskog rata – milijuni su pobjegli iz Ukrajine, a oko trećine populacije je raseljeno.

Istočna regija Donbas većim je dijelom pod kontrolom Rusije, a prizori bombardiranih ukrajinskih gradova šokirali su svijet. Scene nesretnih ljudi u kolonama, uglavnom starijih, žena i djece, sa stvarima koje su uspjeli skupiti prije bijega, uplakanih lica, posebno su dirnuli građane koji su preživjeli Domovinski rat podsjetivši na izbjegličke kolone devedesetih. Hrvatska je primila oko 20 tisuća izbjeglica iz Ukrajine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:52