TRAUMATIČAN DOGAĐAJ

UKRALE SU MI 2300 KUNA, SVU MOJU ŽIVOTNU UŠTEĐEVINU... Tužna ispovijest gospođe Anđele (77) kojoj su u kuću za božićne blagdane upale dvije provalnice

 
 Nikola Wolf / Podravski.hr

Jedan od najtraumatičnijih doživljaja u svojem životu doživjela je Anđela Friščić (77), umirovljenica iz Malog Bukovca kod Ludbrega. Ona je usred bijela dana u svojem domu zatekla dvije ženske osobe koje su rovarile po njezinom ormaru, pokušavajući naći novac ili vrijedne stvari, piše Podravski.hr.

Anđela je, nakon što im se suprotstavila, doživjela i fizički napad od strane jedne od provalnica, koje su se potom dale u bijeg. No, nedaće za ovu umirovljenicu tu ne prestaju. Prije nego ih je baka Anđela uspjela istjerati iz kuće, one su se ipak domogle njezine ušteđevine s kojom su i pobjegle.

- Bila sam u kuhinji i obavljala svakodnevne poslove. Tad sam vidjela da su vrata od hodnika odškrinuta. Znala sam da danas tamo nisam bila, a vrata od hodnika su uvijek zatvorena. Kad sam išla provjeriti što se dogodilo, čekao me šok - objasnila je Anđela, koja kaže da se tada prepala kao nikad u životu.

- Došla sam u hodnik i vidjela da su i vrata od spavaće sobe odškrinuta, a kad sam došla tamo, vidjela sam dvije Romkinje kako prevrću stvari po ormaru. Tad sam uzviknula: 'Pa što vi tu radite!? Kako ste ušle!?' Na to su one samo odmahivale glavom i jurnule prema van. Prva je pobjegla, a drugoj sam stala na put. Tad me grubo odgurnula te je i ona pobjegla - prisjetila se Anđela Friščić mučnih događaja od prošle subote te je dodala da je zamalo teže stradala.

- Kad me jedna od njih odgurnula, jedvice sam se zadržala da preko stola ne padnem na glavu, kojom bih vjerojatno udarila u radijator - uzrujana je bila Anđela Friščić koja živi sama i jedva spaja kraj s krajem.

Provalnice su uspjele u ormariću pronaći Anđelinu ušteđevinu, skromnih, ali za Anđelu teško ušteđenih 2300 kuna.

- Bile su vrlo uvježbane jer sam vidjela kad su izjurile van iz kuće, odmah su smanjile brzinu kretnja kako susjedima ne bi bilo sumnjivo da bježe. Dok sam došla van i uzbunila susjede, već su uspjele doći do automobila koji ih je čekao. Vidjela sam i automobil s kojim su došli, bio je čakovečkih registracijskih oznaka - objasnila je Anđela slijed događaja tog dana.

Sad je u strahu i boji se otvoriti vrata kad netko zvoni.

- Kad je moj suprug bio živ i zdrav, ništa nam nije nedostajalo. Odmah kako je on krenuo na liječenje počeli su mi nestajati dijelovi poljoprivredne mehanizacije. Sada mi se dogodilo ovo - objasnila je Anđela Friščić.

Iz varaždinske policije događaj su zabilježili, a pošto Anđela nije dobila nikakve ozljede, počinitelje se traži samo zbog krađe i provale, piše Podravski.hr.

- U subotu 29. prosinca dvije su nepoznate ženske osobe ušle u nezaključanu kuću 77-godišnjakinje i u spavaćoj sobi ispremetale stvari te otuđile novčanik. U trenutku izlaska iz sobe vlasnica je zatekla počiniteljice te je jedna vlasnicu odgurnula nakon čega su pobjegle. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljima - poručili su iz PU Varaždinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:00