POKRADEN ĐAKIĆ

‘Ukrali su mi 20.000 kuna, ali već drugi put i zlatnu ogrlicu koju su mi poklonili moji vojnici‘

HDZ-ov saborski zastupnik iz Virovitice ističe da mu je u svemu najgori osjećaj nelagode i nesigurnosti
Josip Đakić
 Damjan Tadic/Cropix

Oko 20.000 kuna u gotovini, jedna zlatna ogrlica sa zlatnim privjeskom i posvetom iz vremena Domovinskog rata, Bossov sat s posvetom i nekoliko komada bižuterijskog nakita ukradeno je iz stana Josipa Đakića, HDZ-ovog saborskog zastupnika iz Virovitice i predsjednika nacionalne HVIDR-e.

Pljačka se, po svemu sudeći, dogodila 5. kolovoza, na Dan domovinske zahvalnosti dok je stan bio prazan, a Đakić na proslavi u Kninu. Pljačka je otkrivena tri dana kasnije kada se vratio u Viroviticu, a od tada je prošlo 12 dana. PU virovitičko-podravska otvorila je istragu, podnesena je i kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja, ali rezultata još nema. Policija je, inače, štetu procijenila na iznos od oko 25.000 kuna.

Policijska istraga

- Iz policije mi se u međuvremenu nisu javljali, tako da pretpostavljam da i dalje rade na tom slučaju, ali i svim drugima koji se događaju po Virovitici, jer ovo nije usamljen slučaj. Uglavnom, policija radi svoj posao, imaju svoje metode i alate kako otkriti počinitelja, a na meni je da čekam rezultate. Nadam se da će ga što prije otkriti, a ako primijetim da se baš ništa ne događa onda ću vidjeti što ću dalje poduzeti kako bi se ovaj i drugi slučajevi riješili - kazao nam je Đakić, potvrdivši što mu je sve ukradeno.

- Bilo je oko 20.000 kuna, zlatna ogrlica i pločica s posvetom, Bossov sat s posvetom, koji nije nešto pretjerano skup, ali je meni draga uspomena, i nekoliko komada nakita koji su čista bižuterija, ali pljačkaš to očito nije znao prepoznati, pa je pokupio sve. Inače, ovo nije prvi put da sam opljačkan, jer mi se to dogodilo i u stanu u Zagrebu, a tada mi je ukradena originalna zlatna ogrlica s privjeskom i posvetom.

Riječ je o poklonu koji sam dobio od svojih vojnika. Nakon što mi je to ukradeno dao sam izraditi identičnu takvu ogrlicu i pločicu s istim natpisom, ali je više nisam nosio nego sam je čuvao u vitrini u stanu, a sada je i ona ukradena - ispričao je Đakić, koji ističe da mu je u svemu najgori osjećaj nelagode i nesigurnosti.

- Najgore je to što se čovjek sada nelagodno osjeća u svome stanu. Kada dođeš i ne možeš svojim ključem otvoriti bravu... Nisam mogao vjerovati da se to dogodilo - kazao je Đakić, koji je pljačku otkrio po povratku u Viroviticu u subotu 8. kolovoza. Prva je do stana došla njegova prijateljica s kojom živi, ali nije mogla otključati vrata pa je pozvala njega. Došao je pred stan s kovčezima, ali ni on nije mogao otključati vrata.

Na oluju

- Tada smo shvatili što se dogodilo pa smo odmah pozvali policiju, a onda i bravara, jer se u stan nije moglo ući, a da se ne provali. Pljačkaš je, naime, nakon što je ušao u stan promijenio bravu i kada je odlazio samo je zaključao vrata tako da izvana nije bilo nikakvih vidljivih tragova provale. Susjedi su poslije rekli kako su baš 5. kolovoza čuli neko šuškanje u stanu, ali nisu tome pridavali neku posebnu pozornost.

Tek kada se doznalo za pljačku oni su povezali to što su čuli. Bio je neradni dan pa je i na ulici bilo manje ljudi, a ni Porezna uprava koja u našoj zgradi ima urede na 1. katu nije radila - rekao je Đakić, dodavši kako zgrada nema videonadzor. U istoj zgradi, inače, na 2. katu živi Đakićeva bivša supruga, a njegov je stan na 3. katu. Zbog pljačke, odnosno policijskog očevida koji je trajao pet sati, nije stigao otići ni na krstitke unuka, zbog čega se i vratio u Viroviticu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 05:29