BIZARNA PROVALA

Ukrao kosilicu i kanister benzina iz mrtvačnice, snimile ga kamere: ‘Nije baš bio neki radnik‘

Osumnjičeni je inače povremeno radio na groblju u sklopu programa zapošljavanja ljudi koji su bili počinitelji kaznenih djela
 Hernandez Jose Maria/Alamy/Alamy/Profimedia/Hernandez Jose Maria/alamy/alamy/profimedia

Muškarac kojeg policija iz Nove Gradiške sumnjiči da je u utorak ukrao motorni trimer i kanister s gorivom izabrao je zaista neobično mjesto za svoj zločin. Predmeti nisu otuđeni s gradilišta, iz nekog dućana ili susjednog dvorišta, već iz mrtvačnice mjesnog groblja.

Sve se odvilo na području Općine Cernik, a zaposlenik groblja nam je rekao da ga nije šokiralo mjesto s kojeg je osumnjičeni 44-godišnjak odlučio prisvojiti spomenuti trimer i gorivo.

- Dotični gospodin je još prije mog vremena radio na javnim radovima preko programa koji vraća na rad tzv. "ljude s nekom prošlosti". Uglavnom se radilo o osobama koje su imale problema sa zakonom ili neku vrstu invaliditeta, objasnio nam je.

Zbog toga pretpostavlja da je osumnjičenom ponestalo novaca, pa je odabrao groblje kao idealnu lokaciju na kojoj je točno znao gdje se što nalazi. Ipak, kaže da je u svom naumu predvidio neke inovacije koje su u međuvremenu dodane.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Tamo su uvijek jedan ili dva trimera, ali predvidio je nadzorne kamere koje su kasnije postavljene, a vidjelo ga je i par ljudi. Nije baš bio poznat po tome da je zagrijan za posao, pa su pretpostavili da se radi o krađi alata, nadodao je.

Danas je primijetio da je motorni trimer i kanister zapremnine pet litara vraćen, ali bez goriva koje se nalazilo u njemu. Bivšeg radnika se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela krađe, a policija će dostaviti dokumentaciju nadležnom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 02:19