ČEKA SE RASPLET

ULAZAK JEDNOG ČOVJEKA U SDP IZAZVAO SVAĐU U STRANCI 'Pa on je igrač Darija Juričana, radi na štetu SDP-a'

 
Renato Petek
 Darko Tomas / CROPIX

Gradski odbor SDP-a u srijedu je odlučio da će sa svim oporbenim strankama u Zagrebu otvoriti razgovore o raspisivanju referenduma za opoziv gradonačelnika Milana Bandića.

Za ovu akciju posebno su se zalagali predsjednik organizacije Gordan Maras i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini Grada Zagreba Zvane Brumnić.

Tijekom rasprave dio SDP-ovaca vrlo je srčano podržavao akciju rušenja Bandića na referendumu smatrajući da ne bi trebao biti veći problem prikupiti oko 140 tisuća potpisa. No, bilo je i onih koji su podsjetili na neuspjeh akcije protiv poskupljenja u kojoj je skupljeno samo 8800 potpisa.

Dosta polemike bilo je oko neprimanja u stranku Renata Peteka, gradskog zastupnika i člana bivše stranke Ive Josipovića koja se spojila sa SDP-om. Maras je ponovio svoj stav kako je Peteka trebalo primiti u stranku, no bilo je dosta onih koji su suprotnog mišljenja. Tako su se na sjednici postavljala pitanja što je Petek tražio za ulazak u SDP.

U većini koja je bila prilično negativno raspoložena o njegovu primanju u stranku bilo je govora o tome da je Petek zapravo igrač Darija Juričana. U prilog toj tezi jedna je članica GO-a ustvrdila da je u Juričanovu stožeru dočekivao rezultate izbora te ga optužila da radi na štetu SDP-a.

Tijekom sjednice bila je riječ i o listama koje će se sastaviti na idućim lokalnim izborima, a u sklopu te teme na dnevni red je došao Draženko Pandek, koji je izabran za zastupnika u Skupštini, ali je mandat stavio u mirovanje budući da je zaposlen u Gradskoj upravi. Umjesto njega u Skupštinu je ušao Radenko Tomić, ali je Tomić vrlo brzo pretrčao k Bandiću.

U posljednje vrijeme više se puta razgovaralo s Pandekom ne bi li ga se nagovorilo da se vrati u Skupštinu. SDP-ovci su mu čak tražili i novi posao te mu navodno našli mjesto u Saboru, no Pandek je to odbio. Poučen ovim iskustvom, Maras traži da se na čelna mjesta na listama za iduće izbore ne mogu staviti oni SDP-ovci koji su zaposleni u Gradskom poglavarstvu ili Holdingu.

Gradski odbor dotakao se i odnosa prema Bandiću. U sklopu te teme jedan od članova Gradskog odbora je rekao da je Juričan stavio metu na leđa predsjedniku njihove stranke Davoru Bernardiću te da se SDP treba pod hitno i jasno distancirati od Bandića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:42