JUTARNJI AKCIJOM DARIVANJA RAZVESELIO DJECU U DOMOVIMA

'Uljepšali ste nam Božić! Dobili smo sve što smo htjeli. HVALA VAM!'

ZAGREB - Hvala vam što ste nam uljepšali Božić. Nijedna božićna jela nije toliko visoka da pod svoje okićene grane primi toliko poklona. Od srca vam hvala.

Ovo je poruka zahvale koju su mališani iz zagrebačkih domova za djecu bez roditeljske skrbi uputili velikodušnim i darežljivim čitateljima Jutarnjeg lista nakon što su ispod bora pronašli sve one darove koje su zaželjeli za Božić.

Podsjetimo, popis želja djece iz domova Nazorova, I. G. Kovačić, A. G. Matoš, Laduč kao i Caritasovog doma Emaus objavili smo u prošli petak u Jutarnjem listu , a zahvaljujući čitateljima velikog srca, mališanima su se gotovo sve želje i ostvarile. I to više puta.

Svi su htjeli pomoći

Sve moguće barbike i lutke, nogometne lopte, parfemi i nakit, ruževi i sjajila, rumenila i ogrlice, Yu-Gi-OH karte, odjeća na Hello Kitty, Ben 10 i Ninđe Kornjače, ali i popularne Adidas tenisice i mobiteli, kao i majice i tunike, šalovi i kape, ali i brojni drugi darovi samo su dio ostvarenih želja koje su razveselile djecu iz domova.

Čak je i malena Jagoda iz doma I. G. Kovačić dobila dugoočekivani ukras za kosu - rajf sa šljokicama.

- Akcija je bila i više nego uspješna. Od petka su telefoni konstantno zvonili, svi su htjeli pomoći. Poklona je bilo za sve - ispričala je Jasna Čurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb.

No ova djeca nisu višak darova sebično zadržala za sebe.

Kako je stiglo više darova nego su poželjeli, mnogi su ‘višak’ podijelili onoj djeci koja za Božić nisu imala posebnih želja.

I kada su to međusobno podjelili, poklona je i još ostalo. Stoga su sve druge darove poslali u ostale domove za djecu širom Hrvatske.

Nakon te lijepe geste, zadovoljni mališani iz Dječjeg doma Zagreb, puni poklona i igračaka u ponedjeljak otputovali na izlet na Sljeme gdje će i dočekati Novu godinu u zimskom okruženju.

Mnogo šarenih poklona dobila su i djeca iz doma EMAUS Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Čestitke na panou

Stiglo je desetak pegli za kosu, USB stickova, šalova, majci, knjiga, lampi za čitanje, ali i kozmetike za djevojke. Svaki poklon bio je imenovan i uz njega je pristigla i čestitka. Čestitke su im prirasle srcu pa su ih objesili na pano u svom dnevnom boravku.

Čestitkama ukrašeni pano, sada čuva kornjača.

Naime, kako je 16-godišnji Mario za Božić poželio kornjaču (jer mu je uginula ribica), ganuti čitatelji Jutarnjeg lista su odlučili u Emaus poslati pravi mali zoološki vrt.

Dobili su nove akvarije, ali i 10 ribica i 8 kornjača.

- Nismo mogli poželjeti bolji Božić. Dobili smo i više od onoga što smo htjeli. Lijepo je znati da ima dobrih ljudi koji su voljni pomoći, puno im se zahvaljujemo i želimo im sve najbolje za blagdane - kažu djeca.

Osim nasmijane djece, čitateljima zahvaljuje i cijela redakcija Jutarnjeg lista.

‘Imamo jedni druge, borit ćemo se i dalje’

U sedam stanova Stambene zajednice u Zagrebu samostalno živi 20 mladih u dobi od 17 do 21 godinu. Studiraju, pohađaju srednje škole, rade i pripremaju se za samostalan život, a kako bi im život bio lakši, za Božić su poželjeli laptop, televizor, glazbenu liniju, zaposlenje, vozačku dozvolu... Dobili su tek polovni laptop koji im je dao velikodušni susjed. Laptop je, na žalost, jučer ‘štekao’. Unatoč tome, nisu bili nezadovoljni. Kažu kako imaju jedni druge te će se sami izboriti za svoju svjetliju budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:30