JUTARNJI DOZNAJE

Uljez u vozilu koje je slupao šef Banožićeva osiguranja: ‘Ona često iskače izvan pravila‘

Vozač, koji je šef osiguranja bivšeg ministra, pripadnik je Vojne policije, a naši sugovornici napominju kako pripadnici vojne policije voze i štite jedino ministra obrane

Nataša Pejčić Šušković i Mario Banožić

 Matija Djanješić/Cropix/

Samo dan prije prometne nesreće koju skrivio tadašnji ministar obrane Mario Banožić, njegov šef osiguranja skrivio je prometnu nesreću na županijskoj cesti Marinci-Bogdanovci, doznaje Jutarnji list.

U ministarstvu su nam potvrdili da su u nesreći ‘sudjelovali djelatnica Samostalnog odjela za protokol Ministarstva obrane i pripadnik Oružanih snaga RH‘.

U automobilu sa šefom osiguranja bila je Nataša Pejčić Šušković, voditeljica Samostalnog odjela za protokola Ministarstva obrane. Iz MORH-a navode kako se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila, od kojih je jedan automobil na korištenju Ministarstva obrane, dogodila u petak 10. studenog. Ističu da u sudaru nije bilo ozlijeđenih, da je počinjena materijalna šteta te da vozači nisu bila pod utjecajem alkohola.

U PU Vukovarsko-srijemskoj napominju da su u prometnoj nesreći sudjelovala dva automobila." Policijski službenici su 56-godišnjem vozaču, za kojeg je utvrđeno da je izazvao prometnu nesreću, na mjestu događaja uručili obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 51. stavak 1., koji je kažnjiv po članku 51. stavak 5., uz primjenu članka. 293. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koju je odmah platio". To znači da je vozač prebrzo vozio, odnosno brzinu nije prilagodio osobinama i stanju ceste. Platio je kaznu od 130 eura.

Njih dvoje tog dana su se vraćali iz Bogdanovaca gdje je tadašnji ministar Banožić sudjelovao na obilježavanju 32. obljetnice sjećanja na teška stradanja civila i branitelja Bogdanovaca.

U Ministarstvu obrane ističu "kako su djelatnica Samostalnog odjela za protokol Ministarstva obrane i pripadnik Oružanih snaga koji su se nalazili u vozilu Ministarstva obrane bili na službenoj dužnosti".

Vozač, koji je šef osiguranja bivšeg ministra, pripadnik je Vojne policije, a naši sugovornici napominju kako pripadnici vojne policije voze i štite jedino ministra obrane. Stoga je vrlo upitno da li je šeficu protokola mogao i smio voziti ministrov šef osiguranja.

Nataša Pejčić Šušković civilna je osoba u Ministarstvu obrane i prema riječima naših sugovornika nju bi trebao voziti civilni vozač. Naime, MORH ima svoj prometni servis u kojem su službeni civilni vozači i automobili. No, naši sugovornici tvrde kako šefica protokola pozivajući se na autoritet ministra često voli iskakati izvan pravila. Pa je tako, najvjerojatnije, i ovaj put koristila svoj autoritet tražeći da ju u Bogdanovce vozi pripadnik vojne policije gdje je kao prethodnica ministru provjeravala da li je sve spremno za ministrov dolazak.

Pejčić Šušković u Ministarstvo obrane za šeficu protokola došla je iz Sabora nakon dolaska Banožića u MORH. Široj javnosti postala je poznata 2022. kada je ministru Banožiću držala kišobran pri ulasku u zagrebački HNK. U MORH-u se i danas prepričava njena svađa s braniteljima kada je u Vukovaru kada je mladom Jastrebu navodno naređivala gdje će stajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2023 21:39