A TEK SU KRENULI

Uložio sam ušteđevinu i podigao tri kredita da otvorim pizzeriju. Dva dana kasnije zatvaram zbog mjera

Zagrebačkog ugostitelja teško su pogodile nove, stroge mjere zbog kojih je prisiljen zaustaviti projekt na kojem je radio od siječnja
 Goran Mehkek/Cropix
Zagrebačkog ugostitelja teško su pogodile nove, stroge mjere zbog kojih je prisiljen zaustaviti projekt na kojem je radio od siječnja

Trebao je to biti zagrebački ekvivalent američkog sna.

Ivan Vuković prije šest godina otvorio je u Novom Zagrebu pizzeriju DoomsDay (Sudnji dan) i počeo graditi svoj biznis. Nije mu, kaže, nitko mogao pomoći.

- Otac mi je zavarivač, majka domaćica. Ne dolazim iz bogate, nego radničke obitelji, i sve sam stekao svojim radom. Ne zanimaju me skupi automobili, samo sam htio napraviti sjajan restoran - govori nam Ivan Vuković, vlasnik Doomsdaya koji je na Jakuševečkoj cesti otvoren samo dva dana prije no što je Nacionalni stožer donio odluku o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata.

Vuković je, naime, zatvorio svoj stari restoran i otvorio novu tvrtku kako bi gostima ponudio sve najbolje. Kada je krenuo u investiciju, nije mogao znati da će pandemija koronavirusa blokirati sv...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 13:15