Mirjana Belić ustaje prije zore i priprema se za odlazak u Zagreb.
U košaru sprema deset kilograma različitih gljiva, najviše vrganja i malo crne trube, koje su ona i njezina obitelj ubrali dan ranije. Sa sobom ovaj put nosi i jednog kapitalca - vrganja od 85 dekagrama. U Ozlju sjeda na vlak i kreće prema Dolcu. Planira se vratiti oko 14 sati. Ionako će to sve prodati već do podneva.
Mirjana je jedna od registriranih berača koji posljednjih nekoliko tjedana prodaju gljive po zagrebačkim tržnicama. Njihova roba je jako tražena jer sezona gljiva traje tek tri tjedna u godini. Cijene se ove godine kreću od 30 do 150 kuna po kilogramu, ovisno o kvaliteti i starosti gljive, a gljivari kažu da je ovo najplodnija sezona u posljednjih pet godina.
- Preko ljeta je bilo dosta kiše, nije...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....