OVISI O HAJDUKU

ULTRA OSTAJE U SPLITU Opara potvrdio odluku, ali nije išlo bez kompromisa: 'Termin će se morati prilagoditi...'

Ultra Europe Festival održavao se protekle četiri godine u srpnju na stadionu Nogometnog kluba Hajduka, koji je - u vrijeme priprema i održavanja tog spektakla - bio prisiljen utakmice igrati izvan Splita.
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Ovogodišnji Ultra Europe Festival, koji se u Splitu održava peti put, nije upitan, a postoji dobra volja svih zainteresiranih da se on u tom gradu održava i sljedećih pet godina, zaključili su u četvrtak na sastanku gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Hajduka Ivan Kos te organizator tog festivala Joe Bašić.

- Unatoč tome što nema gradskog proračuna, došlo je do kompromisnog rješenja po kojem Ultra Europe, kao strateški događaj za grad, Splitsko-dalmatinsku županiju i Hrvatsku u cjelini ostaje u Splitu vjerojatno i sljedećih pet godina, a pritom interesi Hajduka nisu dovedeni u pitanje - navodi se u priopćenju iz ureda splitskoga gradonačelnika.

Najavljeno je kako će današnji dogovor rezultirati potpisivanjem ugovora svih zainteresiranih strana kojim će se definirati svi detalji suradnje, među ostalima i termin održavanja Ultre koji će se prilagođavati s obzirom na obveze Hajduka. Ultra Europe Festival održavao se protekle četiri godine u srpnju na stadionu Nogometnog kluba Hajduka, koji je - u vrijeme priprema i održavanja tog spektakla - bio prisiljen utakmice igrati izvan Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:05