NOVČANA POMOĆ

Umirovljenici Velike Gorice dobit će uskrsnice, evo tko sve na njih ima pravo

Iz grada su priopćili kako će isplata uskrsnica biti u poslovnicama FINA-e u razdoblju do 30. travnja 2022.

ilustrativna fotografija

 Josko Ponos/CROPIX

Umirovljenici s prebivalištem na području Grada Velike Gorice, koji imaju mirovinu do 2000 kuna, mogu ostvariti pravo na isplatu uskrsnice. Mjerilo za isplatu predstavlja iznos u stavci "mirovina", bez zaštitnog dodatka ili drugog doplatka, priopćili su iz Grada.

- Umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1000 kuna bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 800 kuna, a umirovljenicima koji primaju mirovinu od 1000,01 kune do 2000 bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 400 kuna.

Obavještavamo i korisnike nacionalne naknade koji imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice kako mogu ostvariti pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 800 kuna.

Umirovljenici koji su prošlih godina upisani u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice/uskrsnice, a čija mirovina nije veća od 2000 kuna, ne moraju ponovno predavati Zahtjev Gradu te uskrsnicu mogu preuzeti u FINA-i.

Umirovljenici koji su ostvarili pravo na mirovinu tijekom ove godine te korisnici nacionalne naknade ostvaruju pravo na uskrsnicu temeljem podnošenja propisanog Obrasca za prijavu u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice uz koji je potrebno priložiti sljedeće:

- dokaz o prebivalištu (kopija osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu)

- dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine za prethodni mjesec ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a ne starija od mjesec dana ili Rješenje o mirovini), ili dokaz o priznavanju prava na nacionalnu naknadu (Rješenje ili potvrda Zavoda za mirovinsko osiguranje)

- kopiju dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB korisnika.

Obrazac se može preuzeti na web stranici Grada Velike Gorice www.gorica.hr te na porti gradske uprave.

Korisnici nacionalne naknade te umirovljenici koji još nisu upisani u Evidenciju umirovljenika Obrazac i pripadajuće priloge predaju u Gradsku upravu, Trg kralja Tomislava 34, na porti, od 08 do 15 sati. Prijave se zaprimaju do 20.04.2022. godine. Isplata uskrsnice bit će u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 4. do 30. travnja 2022. godine.

Kako bi preuzeli uskrsnicu, umirovljenici odnosno korisnici nacionalne naknade moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv njihov OIB.

U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika odnosno korisnika nacionalne naknade, uskrsnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika uskrsnice - priopćili su iz Grada Velike Gorice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2022 01:16