KAPA DOLJE

Umirovljenik iz Imotskog ganut nakon nevjerojatnog poteza mladića: ‘Samo su rekli da im je to bila dužnost...‘

Zahvalio sam i ponudio nagradu te tražio da mi barem kažu ime i prezime, ali oni su se tome protivili, ispričao je Ivan Glavota

Ilustrativna fotografija

 Olga Sergeeva/Panthermedia/Profimedia/Olga Sergeeva/panthermedia/profimedia

Umirovljenik Ivan Glavota sa Sebišine javio se Radiju Imotski kako bi s njima podijelio pozitivnu priču koja bi trebala biti primjer svima. U nastavku je prenosimo u cijelosti.

- Išao sam u trgovinu i kupio neke sitnice, a kad sam izišao van i već bio kod svoga auta da krenem doma, do mene dođoše dva mlada momka i pitaju me: ‘Gospodine, niste li vi izgubili novac?‘. Začuđeno sam instinktivno krenuo rukom u džep i zaista vidio da mi nedostaje novac, a mogu vam reći da je to bila količina vrlo solidne mirovine.

Rekao sam im da sam zaista izgubio novac. Oni su vjerojatno vidjeli to i pratili me da mi ga donesu van, kako ne bi stvarali gužvu u samom prodajnom centru.

Zahvalio sam i ponudio nagradu te tražio da mi barem kažu ime i prezime, ali oni su se tome protivili. Samo su mi rekli da im je to bila dužnost i da im samo moja riječ zahvale predstavlja zadovoljstvo.

Zato im hvala od srca, jer su pokazali da su primjer poštenja - u jednom dahu ispričao je Ivan Glavota za Radio Imotski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:06