SMJENA ZBOG POPLAVA?

Umjesto direktora Hrvatskih voda otišao zamjenik

Odluku o smjeni donijelo je jučer Upravno vijeće na čijem je čelu ministar poljoprivrede
 Dragan Matić/CROPIX

U vrhu Hrvatskih voda jučer je, kako doznajemo, ipak došlo do smjene. Doduše, ne radi se o generalnom direktoru Ivici Plišiću, nego o njegovu zamjeniku Zijahu Mahmutspahiću.

Odluku o njegovoj smjeni donijelo je jučer Upravno vijeće na čijem je čelu ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Mahmutspahić je smijenjen s mjesta zamjenika samo tjedan dana nakon medijskih nagađanja da bi mogao biti smijenjen generalni direktor Plišić. Među djelatnicima Hrvatskih voda odmah se počelo spekulirati da je tim potezom umjesto Plišića glavni teret krivnje za poplave u Slavoniji podnio njegov zamjenik.

Na dosadašnje mjesto Zijaha Mahmutspahića, kako je odlučilo Upravno vijeće, dolazi Siniša Kukić, bivši direktor vukovarskog hotela Dunav koji je dosad obnašao dužnost direktora Vodnogospodarskog odjela Osijek. Ovu smjenu u vrhu potvrdio nam je jučer i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

- Došlo je do promjene, ali ne radi se o smjeni nego o restrukturiranju i to nema veze s poplavama - rekao je ministar Jakovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:22