PIS

Umjesto uhićene Ratkić imenovan Mario Naglić: ‘Tvrtka je dobro posložena, ovo je bio eksces‘

Predstavnik tvrtke Ina Andrej Dmitrović imenovan je članom Skupštine društva i Nadzornog odbora

Marija Ratkić

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Na online sjednici skupštine Plinare istočne Slavonije (PIS) u petak je za novoga direktora, umjesto nedavno uhićene Marije Ratkić, imenovan Mario Naglić, a iz tvrtke su poručili kako neće biti nikakvih zastoja u isporuci plina.

Ratkić je jedna od petoro osumnjičenih za malverzacije na štetu Ine, a očekuje se da bi nakon imenovanja novoga direktora mogla biti puštena iz pritvora u Remetincu.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić nakon sjednice je izjavio novinarima kako je predstavnik tvrtke Ina Andrej Dmitrović imenovan članom Skupštine društva i Nadzornog odbora, a idućeg tjedna bit će izabran novi predsjednik i potvrđeni članovi Nadzornog odbora.

Dodao je kako su u razgovoru s Dmitrovićem dobili jamstva da će opskrba plinom u idućem razdoblju biti pod kontrolom, da neće biti nikakvih problema niti zastoja u isporuci plina, a svi štetni ugovori bit će zaustavljeni.

Cijene će biti iste kakve su i za ostale građane Hrvatske, a otvorili smo i temu o eventualnim benefitima za ovo područje u nekom budućem razdoblju, rekao je Dekanić.

Novi direktor Naglić rekao je kako je temeljem zamolbe župana Dekanića prihvatio izazov koji donosi ta dužnost te će probati stabilizirati situaciju u tvrtki.

Tvrtka je, koliko sam shvatio, dobro posložena. Ovo je eksces koji se dogodio i zatražit ćemo nezavisnu reviziju, a temeljem toga odrediti smjer kojim će tvrtka dalje ići. Najbitnije je da smo dobili garancije da neće biti nedostataka u opskrbi plinom, istaknuo je Naglić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:26