LOKALNI IZBORI

Umjetnici se svojim radovima u Rijeci uključuju u političku kampanju Radničke fronte

Bit će predstavljeni radovi koji su u medijskom prostoru potaknuli raspravu o sve češćim napadima na osnovne ljudske vrijednosti
Nemanja Cvijanović i Katarina Peović
 Matija Djanješić/Cropix

U političku kampanju Radničke fronte u Rijeci uključuju se umjetnici Luiza Margan, Nemanja Cvijanović, Slaven Tolj i Igor Gubić sa svojim radovima na jumbo plakatima na deset mjesta tijekom ožujka, izvijestila je u utorak Radnička fronta.

"Kulturni program Radničke fronte fokusiran je na programsku kulturnu djelatnost i umjetničku produkciju kao njezinu osnovu i preduvjet budućnosti rada u kulturi, stoga je logično da podupire umjetnike čiji se radovi nizom godina bave temom radništva i rada, borbom za ostvarenje radničkih prava i pravednijeg društva općenito", priopćila je Radnička fronta.

Bit će predstavljeni umjetnički radovi koji su u javnome medijskom prostoru potaknuli raspravu o sve češćim napadima na osnovne ljudske vrijednosti te radovi koji su izvedeni u interakciji sa stanovništvom Rijeke u javnome gradskom prostoru, stoji u priopćenju.

Luiza Margan predstavlja se dokumentacijskom fotografijom projekta "Oči u oči sa slobodom" iz 2014. godine. Riječ je o projektu koji građanima omogućuje promatranje iz blizine Spomenika oslobođenja na Delti kranom na visini od 20 metara.

Igor Gubić pridružuje se fotografijom jednog od 366 rituala oslobađanja, simboličkom intervencijom na spomeniku poginulim borcima Vežice u Narodnooslobodilačkom ratu.

Nemanja Cvijanović sudjeluje s dokumentacijskom fotografijom svoje instalacije Spomenika Crvenoj Rijeci, petokrake zvijezde na Riječkom neboderu. On je i kandidat Radničke fronte za zamjenika kandidatkinje Radničke fronte za riječku gradonačelnicu Katarine Peović.

Rad umjetnika Slavena Tolja na jumbo plakatu jedan je u seriji fotografskih radova Ulice Branimira Markovića, koji nastaju u javnom gradskom stambenom prostoru koji je ujedno i autorov radni, često izvedbeni i prezentacijski umjetnički prostor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:43