StoryEditor
NAKON DUGE I TEŠKE BOLESTI

Umrla novinarka 'Večernjeg lista' Marina Šerić

Marina Šerić
 Facebook

Nakon duge i teške bolesti jutros je umrla novinarka "Večernjeg lista" Marina Šerić, izvijestila je njezina redakcija u nedjelju.

Njezina je specijalnost bila vanjska politika, osobito sve vezano za Sjedinjene Američke Države pa je i tijekom nekoliko američkih predsjedničkih izbora s lica mjesta izvještavala za redakciju Večernjeg lista. U dugogodišnjoj novinarskoj karijeri bila je i urednica Večernjakove vanjskopolitičke rubrike, a dugi niz godina bila je i kolumnistica.

 

Rođena je 12. srpnja 1960. u Zagrebu, studirala je i kao jedna od najboljih studentica u generaciji diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na zagrebačkome Filozofskom fakultetu, nakon čega je završila i nekada znameniti Vjesnikov Centar za izobrazbu novinarskih kadrova  (CINK) , a potom je 1. kolovoza 1986. svoju novinarsku karijeru počela u Večernjem listu, kojem je ostala vjerna sve do danas.

 

"Našu je Marinu krasilo eruditsko znanje. Politika, povijest, umjetnost, književnost... O svemu se s njom moglo razgovarati, slušati i od nje učiti. Osim neumoljive profesionalne principijelnosti i etičnosti, Marina je ponajprije bila divna, topla, draga, dobra, suosjećajna i plemenita osoba. Spoj čvrstog karaktera i meke duše", napisali su kolege opraštajući se od kolegice Šerić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 03:32