POZNATI PODUZETNIK

Umro je Dragutin Drk, vlasnik Vindije

Dragutin Drk u javnosti i medijima rijetko se pojavljivao, slovio je kao vrlo samozatajan biznismen
Dragutin Drk
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Direktor Vindije Dragutin Drk umro je u ponedjeljak u 84. godini, izvijestila je Vindija.

"S velikom tugom želimo vas obavijestiti kako je u ponedjeljak ujutro, 8. veljače, iznenada preminuo generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe Vindija, gospodin Dragutin Drk", kaže se u obavijesti Vindije.

Dragutin Drk rođen je 1937. godine u Varaždinu. Završio je srednju mljekarsku školu. Zaposlio se 1961. u Gradskoj mljekari Varaždin (kasnija Vindija), na mjestu poslovođe. Od 1961. do 1965. uz rad studira ekonomiju.

Direktorom postaje 1965., a na čelu Vindije bio je do smrti.

Bio je većinski vlasnik i jedini član Uprave Vindije.

Od 1993. do 1996. bio je član varaždinskog gradskog vijeća, a od 1997. do 2000. zamjenik gradonačelnika.

"Na čelu Vindije Drk je proveo je više od 50 godina, stvarajući poslovni sustav Grupe Vindija, domaćeg i regionalnog prehrambenog lidera, čije perjanice Vindija i Koka upravo navršavaju 60 godina rada. Od samog početka karijere, imao je viziju razvoja snažne domaće i regionalne tvrtke sa zaokruženim ciklusom proizvodnje, čime je inspirirao poslovnu zajednicu, partnere i suradnike. Gospodin Drk je utkao svoje cjelokupno životno i poslovno iskustvo u Vindiju te radio punim kapacitetom do posljednjeg dana. Uz predani, svakodnevni rad na razvoju velike prehrambene industrije koja danas zapošljava gotovo 3.700 ljudi, Dragutin Drk bio je izuzetno posvećen svojoj obitelji, osobito unucima", kaže se u obavijesti Vindije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:22