Mohamed R. Joukhadar

Umro je vlasnik jedne od najvećih domaćih veledrogerija: rodom je iz Sirije, a bio je i izbjeglica iz Vukovara

Taj hrvatski Sirijac rodnu je zemlju i daleki Alep napustio davno kad je došao na studija farmacije u Zagreb gdje je i diplomirao
Radwan Joukhadar
 Hrt Screenshot

U Zagrebu je u 73. godini, nakon teške i duge bolesti preminuo Mohamed Radwan Joukhadar, vlasnik Medical Intertradea jedne od najvećih veledrogerija u Hrvatskoj i lanca ljekarni (30) te proizvođač dodatka prehrani i kozmetike Yasenka u Vukovaru.

Taj hrvatski Sirijac rodnu je zemlju i daleki Alep napustio davno kad je došao na studija farmacije u Zagreb gdje je i diplomirao, a ljubav prema supruzi Jasenki bila je razlog što je ostao živjeti u Hrvatskoj, i to u Vukovaru gdje je krenuo i njegov poslovni uspon.

Od prvog posla u ljekarni u Borovu stigao je do voditelja ljekarničke djelatnosti Medicinskog centra u Vukovaru, da bi na kraju pokrenuo prvu privatnu veledrogeriju u Hrvatskoj Medical Intertrade. U tome ga je omeo početak rata koji je Joukhadar u Vukovaru osjetio na vlastitoj koži.

Nakon rata pričao je kako mu je sve bilo uništeno. I stan i poslovni prostori, a jedva je izvukao živu glavu i kao izbjeglica stigao u Zagreb gdje je našao novi dom. Prvu ljekarnu otvorio je na Trešnjevci, a istodobno pokrenuo je i veledrogerijski biznis. Uslijedio je lanac ljekarni, ali i proizvodnja u tvornici u Vukovaru koju je nazvao po svojoj supruzi - Yasenka. Uz Svetu Nedjelju ima pogone u Solinu. Samo u pogon u Vukovaru uložio je prije nekoliko godina desetak milijuna eura.

Joukhadar je stalno isticao da su mu ljudi najveći kapital, a među njegovim zaposlenicima najveći dio je visokoobrazovanih. Stipendirao je mlade studente, i to ne samo za zanimanja koja su bila potrebna u njegovom biznisu.

Sprovod Mohamed Radwan Joukhadara bit će u utorak u 13 i 20 sati na Mirogoju, a komemoracija istog dana u 16 sati u hotelu Westinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:24