LOKALNA VLAST

Unija Kvarnera i Akcija mladih očekuju pozive za razgovore o Vijeću i Skupštini

Marko Boras Mandić smatra da se "smjer vlasti mijenja" i dodaje kako vladajuća koalicija nikad nije imala manje mandata
Marko Boras Mandić
 Matija Djanješić/Cropix

Predstavnici Unije Kvarnera Marko Boras Mandić i Akcije mladih Bojan Kurelić u srijedu su izvijestili kako očekuju pozive za formalne sastanke oko budućeg djelovanja Gradskog vijeća Rijeke i Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

Marko Boras Mandić smatra da se "smjer vlasti mijenja" i dodaje kako vladajuća koalicija nikad nije imala manje mandata i nikad im više nije nedostajalo za sastavljanje većina u vijeću i skupštini.

Unija Kvarnera i Akcija mladih ustrajat će, kaže, na ideji da izvršna vlast ne bude isključivi kreator politike nego sukreator s predstavničkim tijelima.

"Usmjerit ćemo se na djelovanje putem projekata, bit ćemo uključivi i otvoreni za suradnju svima", ističe Boras Mandić.

Drži da bi prije sazivanja konstituirajuće sjednice Županijske skupštine trebalo održati sastanak te da bi ga trebali sazvati oni koji su osvojili najviše mandata. Oni bi se, dodaje, odazvali tom pozivu i da su spremni za razgovore sa svima.

Bojan Kurelić kaže da su "samo neformalno" razgovarali s SDP-om na županijskoj i gradskoj razini. Do sad nije bilo govora o imenima kandidata za predsjednike vijeća i skupštine, dodaje.

Koalicija tih dvaju stranaka osvojila je pet mandata u Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije i dva u riječkom Gradskom vijeću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:09