POTVRĐENO

UNUTARSTRANAČKI IZBORI Zdravka Bušić kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a

Zdravka Bušić
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Ivan Anušić u petak je potvrdio da je četvrta kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a na unutarstranačkim izborima Zdravka Bušić.

Ona je nakon prvog sastanka izbornog stožera Andreja Plenkovića dala izjavu novinarima. U HDZ-u je od 1989. godine, a učlanila se kada je bila u Americi. U Hrvatsku je došla 1990. i tada vodila ured predsjednika Franje Tuđmana.

'Kasnije sam bila u Saboru, Vijeću Europe, sada sam u Ministarstvu vanjskih poslova. Ja predstavljam kontinuitet u HDZ-u, mirnoću, kolegijalnost i inkluzivnost', rekla je Zdravka Bušić, javlja N1.

Na pitanje o tome hoće li na unutarstranačkim izborima kampanja biti prljava, Bušić kaže:

'Ja nemam repova iza sebe, radila sam u NSK-u, imam svoju profesiju, u 30 godina u Hrvatskoj nemam niti jednu ljagu, aferu. Uvijek se nađu oni koji povezuju stvari, kakve veze ima što sam ja sestra Zvonka Bušića, što je to krivo, što je tu loše. Ja sam član stranke i ponosna na to i ono što radim, čime mogu doprinijeti, nije me iznenadio poziv predsjednika stranke za kandidaturu. Treba težiti da ima više žena u politici', zaključila je Bušić.

Kako je u četvrtak pisao N1, iz redova HDZ-a potvrđen je tim Andreja Plenkovića - za zamjenika predsjednika stranke kandidirat će se Tomo Medved, a za potpredsjednike Oleg Butković, Ivan Anušić i Branko Bačić.

Također, voditelj stožera trebao bi biti Damir Krstičević, a predložit će se i da četvrta potpredsjednica bude žena, no nije poznato o kome se radi.

U petak je Branko Bačić rekao kako će tijekom dana objaviti sve informacije koje se tiču izbornog stožera Andreja Plenkovića, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:17