RODITELJI DJEVOJČICE

‘Uopće nismo znali što se događalo! Sada vidimo da je taj potez možda bio presudan za našu kćer‘

Zahvaljujući brzini, stručnosti i snalažljivosti osječkih ‘hitnjaka‘ uz asistenciju zagrebačkih policajaca ova je priča imala sretan kraj

Hitna prevozi djevojčicu

 Screenshot/

- Teško je naći riječi kojima bismo se zahvalili svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u prijevozu i liječenju naše kćeri, od liječnika i medicinskog osoblja u osječkoj bolnici, preko djelatnika Hitne pomoći iz Osijeka i zagrebačke policije do liječnika i medicinskog osoblja na Rebru – kazali su nam roditelji dvogodišnje djevojčice kojoj je zahvaljujući brzini, snalažljivosti i stručnosti djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije, KBC-a Osijek, zagrebačkih policajaca, a onda i KBC-a Rebro, spašen život.

Ispričali su kako je taj ponedjeljak za njih bio iznimno dramatičan. Kći im je u osječkoj bolnici na Jedinici intenzivnog liječenja bila od subote, a u ponedjeljak joj se stanje pogoršalo jer je zbog plućnih problema postalo ugroženo i srce.

- Došli smo u bolnicu i odmah su nam rekli da je sve pripremljeno za transport u Zagreb jer u Osijeku nema dječjeg kardiokirurga. To je bilo oko 14 sati. Hitna je vrlo brzo krenula, a mi smo nedugo zatim pošli za njima. Iskreno, cijelim putem smo strepili jer smo znali da je situacija ozbiljna i da joj u kolima Hitne pomoći neće moći pružiti adekvatnu skrb ako joj se stanje naglo pogorša, a znali smo da u Zagreb dolaze u vrijeme najveće prometne gužve. Zato je svaka minuta bila važna, govore za Jutarnji.

No ljudi iz Hitne su ih, kažu, uvjerili da će stići na vrijeme.

- A evo, vjerujte da sve do sada i vašeg poziva, odnosno objave na portalu, nismo znali što se sve događalo, pa tako ni da su u Zagreb ušli pod policijskom pratnjom. S obzirom na sve što je uslijedilo kada su stigli na Rebro sada vidimo da je ta pratnja bila možda i presudna da naša kći stigne na vrijeme u bolnicu i da joj se tamo pomogne. Moram pohvaliti i liječnike u Zagrebu koji su nam odmah po dolasku javili da su preuzeli našu kćer. Još jednom velika i neizmjerna zahvala svima koji su u tome sudjelovali. Posebno bismo istaknuli što se pokazala izvrsna organizacija i umreženost naših službi, koji su stvarno bili presudni za naše dijete – istaknuli su roditelji djevojčice, koja je u srijedu operirana i još uvijek se nalazi na intenzivnoj njezi.

- Za sada je njezino stanje pod kontrolom i to nam je jako važno. Ovdje ima vrhunsku stručnu, medicinsku njegu i sada svi moramo vjerovati da će sve sretno završiti – poručili su.

Prava drama sa sretnim završetkom

Kako smo ranije objavili, prava drama sa sretnim krajem odvijala se u ponedjeljak na putu od Osijeka do Zagreba tijekom hitnog prijevoza oboljelog dvogodišnjeg djeteta iz KBC Osijek u KBC Rebro.

Dijete je u osječku bolnicu primljeno zbog upale pluća, no preko noći je došlo do pogoršanja stanja te je bio nužan hitni transport u Zagreb. Ekipa osječke Hitne pomoći spremno je preuzela taj zadatak, a onda su tijekom puta shvatili da bi mogli imati problema s prometnim gužvama koje zbog radova na autocesti A3 počinju već kod Križa. Nazvali su HAC i policiju te je u kratkom roku dogovoreno da će ih kod Križa čekati policijska pratnja.

Tako je i bilo. Stigli su službenici iz prometne policije u Heinzelovoj ulici, te je osječka Hitna pod njihovom pratnjom došla do Rebra, zaobilazeći pri tome veliku kolonu vozila koja se kretala prema Zagrebu. Na ruku im nisu išle ni vremenske prilike, jer ih je cijelo vrijeme pratila jaka kiša.

No, dvosatno putovanje nije tu završilo uobičajeno, jer je dijete doživjelo arest. Uslijedila je nova drama i reanimacija dvogodišnjeg djeteta, koja je uspješno i sretno okončana. Tako je, zahvaljujući brzini, stručnosti i snalažljivosti osječkih "hitnjaka" uz asistenciju zagrebačkih policajaca ova priča imala sretan kraj.

Bolje je, naime, i ne pomišljati što bi se dogodilo da se osječka Hitna od Križa morala sama, bez policijske pratnje, probijati autocestom i zagrebačkim ulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:15