KRAJ LJETU?

Upaljen meteoalarm, moguće je nevrijeme! Stižu obilni pljuskovi praćeni grmljavinom i zahlađenje

Stabilizacije nema niti u nastavku tjedna, no ovo ne znači i konačni kraj ljetu
 Ivana Nobilo/Cropix

Pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, ima slabe kiše kiše u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu zemlje uz granicu sa Slovenijom, prognozira meteorologinja Tea Blažević za N1.

U nastavku utorka oborina će se intenzivirati, može biti lokalno obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti. Stoga ne čudi da je na snazi upozorenje putem sustava Meteoalarm DHMZ-a, koje ističe mogućnost za lokalno nevrijeme na kontinentu, ali i na području riječke i kninske regije. Najmanje oborine bit će u Dalmaciji.

U srijedu povoljnije prilike, no i dalje nestabilno, stoga može biti lokalno kiše ili pljuskova.

Oborina će biti ponovno češća u noći na četvrtak i tijekom četvrtka, kad su lokalno mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom, najizglednije duž Jadrana i u područjima uz Jadrana.

Stabilizacije nema niti u nastavku tjedna.

Petak uglavnom donosi nestabilnosti duž Jadrana i u područjima uz Jadrana, no u subotu će se oborina intenzivirati i na kontinentu. U nedjelju postupni prestanak oborine i razvedravanje sa zapada.

Ovo ne znači i konačni kraj ljetu, ako je suditi prema dugoročnijim prognostičkim materijalima, idući tjedan donosi obilje sunca i topline, pravo bablje ljeto, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:57