POSLJEDICE

UPITNO IMENOVANJE Direktor koji je slupao auto mogao bi ostati i bez novog posla

Tomislav Matić (L)
 Ilustracija / CROPIX

“U noćnom provodu uništeno je vozilo KD Kostrena! Prema riječima dvoje suputnika koji su morali zatražiti hitnu medicinsku pomoć, vozilo kojim je upravljao direktor KD-a, nakon obilaska ugostiteljskih objekata Kostrene i Rijeke, prilikom povratka iz Rijeke u noći s četvrtka na petak oko tri sata ujutro, u zavoju na Vrh Martinšćice udarilo je u stijene i obližnji stup”.

Ovu je objavu, uz fotografije uništenog vozila, prošli vikend na svojem Facebook profilu objavila Bolja Kostrena, nezavisna lista građana koja je pobijedila na prošlogodišnjim lokalnim izborima te zajedno s nezavisnom listom Milana Tićka, SDP-om i PGS-om obnaša vlast u toj općini nadomak Rijeke. Informacija je, pokazalo se, djelomično točna - vozio je Tomislav Matić, donedavno direktor KD Kostrena i predsjednik lokalnog HDZ-a.

Jedan kandidat

Donedavno, jer je Matić ubrzo nakon tog događaja podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Kostrene, a u ponedjeljak poslijepodne i na mjesto direktora Komunalnog društva. No, čini se da je Matić ipak imao rezervni plan, jer od 1. siječnja 2019. godine trebao bi početi raditi u Komunalnom društvu Dobra iz Bakra, također na funkciji direktora. Potvrdio nam je to Tomislav Klarić, gradonačelnik Bakra i Matićev stranački kolega, ali objašnjava da kontekst nema veze ni s politikom ni s nemilim događajem od prošlog tjedna.

- Zbog zdravstvenih problema bivši je direktor podnio KD Dobra ostavku i raspisali smo natječaj na koji se javio samo jedan kandidat koji je zadovoljio sve potrebne uvjete, Tomislav Matić. Natječaj je raspisan prije dva mjeseca, a novi je direktor odabran prije dva tjedna, dakle prije nego što se ovo dogodilo. Još nije stupio na funkciju i zbog novonastalih okolnosti o svemu ćemo raspravljati na skupštini - rekao nam je gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, koji ističe da ovo imenovanje nema nikakve veze s politikom.

- Stari je direktor bio odličan, ali je, nažalost, morao otići zbog zdravstvenih problema. On, recimo, nije imao nikakve veze s HDZ-om. Natječaj je bio raspisan u javnom glasilu, javio se jedan kandidat s uvjetima i njega smo odabrali - kaže Klarić.

Priznao odgovornost

Tomislav Matić, pak, demantira da je bježao s mjesta nesreće.

- Iz natpisa u medijima stječe se dojam da sam nakon udesa pobjegao i ostavio suputnike same na mjestu nesreće, što apsolutno ne odgovara istini i to ću dokazati. Vezano za samu nesreću, priznajem izazivanje iste i ne bježim od odgovornosti te prihvaćam sve pravne i materijalne posljedice koje mogu nastati zbog tog postupka, a to sam dokazao podnošenjem ostavki na mjesto predsjednika HDZ-a Kostrena, a na mjesto direktora nisam mogao podnijeti još jednu ostavku jer sam je već podnio. Ja zasad imam odluku Skupštine KD Dobra Bakar o imenovanju sa 1. siječnja 2019., koje sam prihvatio i zbog toga dao ostavku, a hoće li oni tu odluku mijenjati i kakve bi posljedice toga bile s obzirom na nastale okolnosti, nije mi poznato - rekao nam je bivši direktor KD Kostrena.

Dražen Vranić, načelnik općine Kostrena, potvrdio je da će o eventualnoj materijalnoj odgovornosti raspravljati skupština društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:56