NOVI OATMEAL STOUT

Upoznajte tamnu stranu zobenih pahuljica: Pivo čiji okus podsjeća na kavu, čokoladu i karamelu

‘Naš je Stout crno pivo gornjeg vrenja oplemenjeno dodatkom zobenih pahuljica koje ovome stoutu daju bogatstvo i punoću okusa‘
Boris Bare

Nakon lansiranja novog pakiranja Vukovarskog piva i osvojenog prestižnog priznanja WORLD'S Best Pale Golden Ale za Grif Pale Ale, iz K Pivovare stiže još dobrih vijesti. Pivovara je, naime, lansirala novi Grif Oatmeal Stout i njime dodatno obogatila svoj pivarski portfelj. Radi se, kažu stručnjaci, o vrlo pitkom i osvježavajućem pivu koje će oduševiti pivoljupce. Okus novog piva podsjeća na kavu, čokoladu i karamelu.

„Naš je Stout crno pivo gornjeg vrenja oplemenjeno dodatkom zobenih pahuljica koje ovome stoutu daju bogatstvo i punoću okusa. Ono što ga čini istinski posebnim jest da djeluje glatko i kremasto. Dominiraju arome prženih sladova i prženog ječma koje asociraju na kavu, čokoladu i karamelu“, istaknuo je Mirko Banić Ištuk, majstor pivar.

U K Pivovari su orijentirani prema tome da pokažu svo svoje znanje i kreativnost u kuhanju piva. Da je ovaj Grif upravo rezultat znanja i iskustva te timskog rada svih kolega uključenih u proces, istaknuo je Dominik Palčić, menadžer za izvrsnost kupaca i potrošača K Pivovari: „Iako se ova godina pokazala prilično izazovnom, mi smo ju odlučili maksimalno iskoristiti. Zasukali smo rukave, naporno radili, prilagodili se novim okolnostima i uvjetima rada, pripremili i lansirali nove proizvode te zabilježili dobre rezultate. Još smo jednom pokazali da imamo grif za dobro pivo“.

image
Grif Oatmeal Stout

Upravo je nova poruka 'Imam grif' osvanula na zidu zgrade na okretištu Črnomerec u Zagrebu. Street art umjetnik Boris Bare izradio je novi atraktivan mural i tako ponovno obradovao Zagrepčane. U fokusu je ovaj put kovački zanat za koji je potrebna posebna vještina. Uostalom, pivo Grif nosi ime po starozagrebačkom nazivu za vještinu ili sposobnost, a ovaj novi mural povezuje poznato pivo s tradicionalnim zanatima. Prvi mural u kojem je Bare povezao Grif s tradicionalnim zanatima osvanuo je prije godinu dana na Savskoj ulici u Zagrebu. Bio je to urar.

Oatmeal Stout je idealne gorčine i sadrži šest posto alkohola, a može se pronaći u mnogim ugostiteljskim objektima diljem Hrvatske te u INTERSPAR, Konzum, Kaufland, Plodine, Tommy i Vrutak trgovinama. Više informacija ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 17:09