ŠIRENJE ZARAZE

Upozorenje hrvatskim građanima: Smanjite okupljanje ako mislite dočekati Božić s obitelji

Proslave rođendana i obljetnica moramo zaboraviti jer bolest se širi i moramo se pridržavati mjera, tvrdi Karin
Ilustracija
 Pedro Pardo/Afp/Profimedia

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin pozvala je u četvrtak građane da smanje okupljanja "ako misle dočekati Božić s užom obitelji".

Dr. Karin je pozvala stanovnike da radi sprječavanja širenja koronavirusa smanje obiteljska druženja i prestanu proslavljati rođendane i obljetnice.

"Proslave rođendana i obljetnica moramo zaboraviti jer bolest se širi i moramo se pridržavati mjera, a ne modelirati ih prema našem nahođenju", rekla je Željka Karin u programu Radio Splita komentirajući porast novooboljelih od covida-19.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su 374 nova slučaja pozitivna na covid-19 infekciju.

Po riječima dr. Karin, to je "velik broj novooboljelih", čemu pridonose obiteljska okupljanja i nepridržavanje uputa o epidemiološkim mjerama.

image
Duje Klaric/Cropix

Rekla je da je u Sinju povećan broj novooboljelih zbog obiteljskih okupljanja, a u Imotskome zbog obiteljskog okupljanja i nepridržavanja mjera samoizolacije.

"Ljudi nikako da shvate da bi se trebali prestati okupljati, i ja govorim - ako mislite dočekati Božić s užom obitelji - prestanite se okupljati, odnosno smanjite okupljanje, budite na distanci", poručila je Karin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:04