ZAMUĆENJE

Upozorenje za Imotsku krajinu: ‘Koristite samo flaširanu vodu, prokuhana voda nije za piće‘

Zbog obilne kiše u posljednja dva dana, u četvrtak se zamutilo glavno izvorišta pitke vode Opačac
Građani moraju kupovati flaširanu vodu / Ilustracija
 
 Nikola Vilić/Cropix

Iz Vodovoda Imotske krajine u petak su pozvali građane da koriste "isključivo flaširanu vodu" budući da ni prokuhana voda nije za konzumaciju.

Zbog obilne kiše u posljednja dva dana, u četvrtak se zamutilo glavno izvorišta pitke vode Opačac pa je najprije 3. prosinca bila uvedena mjera prokuhavanja vode.

No, kako su izvijestili iz Vodovoda Imotske krajine, zbog povećanja parametra 'mutnoća' 4. prosinca, voda nije za konzumaciju ni prokuhana, te se stoga uvodi mjera korištenja isključivo flaširane vode.

Ravnatelj Vodovoda Imotske krajine Luka Ćorić rekao je za Hinu kako je na temelju najnovije analize Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije donesena mjera o privremenom nekorištenju pitke vode iz izvorišta Opačac, na rijeci Vrljici.

"Pozvali smo naše građane da koriste isključivo flaširanu vodu dok se ne riješi problem prekomjernog zamućenja pitke vode iz izvorišta Opačac", istaknuo je.

Obilne kiše stvorile su velike probleme i u Solinu na rijeci Jadro te na Žrnovnici. Objema rijekama drastično je narastao vodostaj, a voda je zamućena zbog čega nije preporučljiva za piće u Splitu i okolici.

Na ulazu u Žrnovnicu potopljena je cesta.

Žrnovnica se mjestimice izlila iz korita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:11