ISPLATA

Uprava Fine nagradila radnike s po 1000 kuna zbog dodatnog napora u koronakrizi

Sve Finine poslovnice, napominju u agenciji, radile su cijelo vrijeme intenzivne zaštite od koronavirusa, i to u pojačanom opsegu
 Tomislav Kristo/Cropix

Uprava državne Financijske agencije odlučila je svojim radnicima isplatiti po 1000 kuna nagrade za, kako doznajemo u Fini, dodatan napor u posebnim uvjetima rada za vrijeme pojačane zaštite od koronavirusa.

- Fina je isplatila jednokratnu nagradu zaposlenicima koji su aktivno radili u razdoblju od 1. travnja 2020. do 31. svibnja 2020., dakle u vrijeme kad su na snazi bile mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kojima je, među ostalim, preporučeno poslodavcima da organiziraju rad od kuće ili da se odredi prekid rada ako za njihovim radom nema potrebe zbog smanjenja radnih aktivnosti poslodavca prouzročenih pandemijom koronavirusa - naveli su u Fini.

U toj državnoj agenciji napominju da su njihovi radnici, kojima nije mogao biti određen prekid rada, u navedenom i vrlo zahtjevnom razdoblju morali uložiti i dodatni napor u odnosu na redovite okolnosti jer Fina obavlja brojne poslove i uloge važne za uredno funkcioniranje društva u cjelini, kao što je osiguranje podrške Državnoj riznici ili vođenje međubankovnog platnog sustava za obračun bezgotovinskih platnih transakcija.

Sve Finine poslovnice, napominju u agenciji, radile su cijelo vrijeme intenzivne zaštite od koronavirusa, i to u pojačanom opsegu radi aktiviranja digitalnih usluga. Dodaju i da je Fina u najkraćem mogućem roku kreirala i podigla portal Gospodarske mjere kao podršku provedbi Vladinih mjera za očuvanje gospodarske i financijske likvidnosti, kreirala i implementirala online servis za predaju dokumentacije te provela prilagodbu cijelog sustava za zastoj ovrha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:19