KADROVSKA RJEŠENJA

Uprava za financije, javnu nabavu i planiranje Ministarstva graditeljstva dobila privremenog ravnatelja

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade donesena je Odluka o darovanju materijalnih sredstava. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo"

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić

 Damir Krajac/Cropix

Vlada je u četvrtak dala ovlaštenje državnom službeniku Hrvoju Ćosiću za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za financije, javnu nabavu i strateško planiranje u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine do provedbe javnog natječaja, najduže do 6 mjeseci.

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice doneseno je još kadrovskih rješenja, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Državnoj službenici Ireni Alajbeg dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 3. travnja 2023., a najduže do šest mjeseci, .

Državnom službeniku Robertu Blažinoviću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 2. travnja, a najduže do šest mjeseci.

Na osobni zahtjev razriješena je ravnateljica Uprave za trgovinu i politiku javne nabave u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Nina Čulina, s danom 31. ožujka 2023. Istovremeno je državnoj službenici Branki Augustinović dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja te Uprave, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 1. travnja, a najduže do šest mjeseci.

Zbog isteka mandata razriješen je dio članova Odbora za državnu službu – Ivana Najman, Ivona Kovačić, Nadja Rabar, Goran Orešković i Maja Pleskalt.

Razriješeni su dosadašnji članovi i zamjenici članova Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara – Marko Sinobad, Kristina Zloušić-Idjaković, Tamara Ganoci Frisch, Mirela Hrovatin, Hrvoje Pavičić, Amelio Vekić, Marija Tusun, Tatjana Horvatić, Zoran Čiča te Vesna Soldo.

Novim članovima Povjerenstva imenovani su Marko Sinobad, Mirela Hrovatin, Hrvoje Pavičić, Milan Pezelj te Ivana Peškan, a zamjenicima članova Amelio Vekić, Krešimir Mijakovac, Vesna Soldo, Marija Tusun i Toni Ivetić.

Marija Pišonić imenovana je ravnateljicom Ureda Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava Vlade RH.

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade donesena je Odluka o darovanju materijalnih sredstava. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te nije moguće objaviti detalje, priopćila je Služba za odnose s javnošću.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja označen je stupnjem tajnosti "ograničeno" pa stoga ni tu točku iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti.

Donesen je i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje privremenog Konzularnog ureda, i ta je točka označena stupnjem tajnosti "ograničeno" i nije za objavu temeljem odredbe međunarodnih sporazuma, priopćeno je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:51