JUTARNJI DOZNAJE

Upravno vijeće KBC Sestre milosrdnice potvrdilo je smjenu Dijane Zadravec, ona i dalje na bolovanju

Kako neslužbeno doznajemo, Upravno vijeće se sastalo tijekom jutra, te su potvrdili odluku vršitelja dužnosti Zorana Vatavuka
 Boris Kovacev/Cropix

Upravno vijeće KBC Sestre milosrdnice potvrdilo je smjenu prof.dr. Dijane Zadravec, bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Kako neslužbeno doznajemo, Upravno vijeće se sastalo tijekom jutra, te su potvrdili odluku vršitelja dužnosti prof.dr. Zorana Vatavuka koji je 19.svibnja smijenio Zadravec, te je on postao privremeni v.d. Zavoda. Na Vatavukovu odluku Zadravec se žalila jer smatra da je odluka nezakonita, no Upravno vijeće se, kako neslužbeno doznajemo, nije s tim složilo i nije usvojilo pritužbu Dijane Zadravec. Tijekom dana bi se trebalo sastati i Radničko vijeće.

Inače, nakon što je smijenjena, Dijana Zadravec je otvorila bolovanje, a kako neslužbeno doznajemo još uvijek se nije vratila na posao.

Bolnicu čeka i izbor novog ravnatelja, a natječaj je u tijeku, a zadnji dan prijave je petak, a naravno treba se pričekati i nekoliko dana ako netko prijavu pošalje poštom.

Kada se zaključi natječaj, Upravno vijeće ima 30 dana da donese odluku, a nakon toga su moguće žalbe. Iako je natječaj otvoren 21.svibnja, neslužbeno doznajemo, nije stigla niti jedna prijava, pa čak niti od Zadravec, koja je jedina javno kazala da će se prijaviti. Ipak, naši sugovornici smatraju da se vjerojatno nitko neće javiti do zadnjeg dana, a općenito nisu sigurni tko će se javiti. Naime, špekuliralo se o brojnim imenima, uglavnom profesora iz Vinogradske no sada više nitko nije siguran tko će se javiti. Naši sugovornici smatraju kako je dio mogućih kandidata od javljanja na natječaj odvratila cjelokupna situacija i brojni problemi s kojima će se trebati boriti novi ravnatelj.

Neki naši sugovornici iz bolnice smatraju kako je moguće da sada ne bude izabrana rukovodeća osoba bolnice, te da se cijeli proces nastavi na jesen. No, kako kažu, sve opcije su otvorene.

U bolnici i dalje traju inspekcijski nadzori Ministarstva zdravstva, HZZO-a i Ministarstva financija. Kao što smo već pisali češlja se cijela bolnica, a ne samo Zavod za radiologiju. A je li Zadravec imala pravo kada je prozvala za višemilijunske krađe bolničkog novca, falsificiranje dokumenata i pretakanja iz javnog u privatno znat će se kada nalazi budu gotovi. Inače, očekivalo se da će inspektori završiti s poslom prošlog tjedna, ali prema našim saznanjima još uvijek nije gotovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:22