PREDSJEDNIČKI KANDIDAT NA FACEBOOKU

'UPRAVO SAM RAZGOVARAO S ODVJETNIKOM MATKA ŠKALAMERE...' Miroslav Škoro uključio se u priču oko premlaćivanja srpskog povratnika kod Rijeke

 
Miroslav Škoro
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro uključio se u slučaj HGSS-ovca i pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka Matka Škalamere, kojem je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti.

Tereti ga se da je u Viškovu 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje. Arsić tvrdi da je sukob počeo oko parkinga nakon čega ga je Škalamer nekoliko puta udario, psujući mu srpsku majku i prijeteći mu ubojstvom.

Škalamera ne negira sukob, no kategorički odbija da je bilo ikakve nacionalne obojenosti u tom sukobu. U njegovu su obranu stali i pripadnici HGSS-a koji su rekli da ‘ima kratak fitilj’, ali da ‘on i nacionalizam jednostavno ne mogu stati u istu rečenicu’. Istovremeno Arsić tvrdi da se osjeća ugroženo, posebno stoga što ga je Škalamera udario nakon saznanja da je srčani bolesnik.

U objavi pod nazivom ‘Istina je voda duboka’ Škoro je otkrio da je porazgovarao s odvjetnikom optuženog te da svaka priča ima svoju stranu medalje.

- Upravo sam obavio razgovor s Duškom Miočićem, odvjetnikom Matka Škalamere. Upoznao me s činjeničnim stanjem zbog kojega je g. Škalameri određen tridesetodnevni pritvor. Žalosti me spoznaja da se u našoj zemlji može nekoga strpati iza rešetaka na osnovu izjave dvojbenih svjedoka i nezapamćenog političko-medijskog pritiska. Istina je voda duboka, ali treba imati hrabrosti zaroniti u nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:22