ŠEF DRŽAVE NA BANIJI

Ured predsjednika: ‘Milanović je uglavnom nosio masku‘; Epidemiolozi: ‘Obveza je za sve ista‘

Iz Ureda predsjednika pojašnjavaju da je Milanović masku skidao samo na trenutke
Milanović u Majskim Poljanama
 Jutarnji List

Predsjednik Zoran Milanović obišao je u srijedu potresom pogođena područja - Petrinju, Majske Poljane i Sibić. U Petrinji je posjetio kuhare volontere te im je zahvalio na angažmanu, a naš reporter Mario Pušić zabilježio je poslije njegovo druženje sa stanovnicima Majskih Poljana i radnicima iz Ogulina u nešto opuštenijem izdanju, dok ga nisu službeno snimale druge kamere.

Shodno tome, i predsjednik se malo više opustio pa nije baš u svakom trenutku nosio masku za lice. Dok su ga snimale kamere u druženju s volonterima kuharima u Petrinji, Milanović i njegovi suradnici nosili su maske. Malo poslije, u Majskim Poljanama, ekipa se malo opustila pa su predsjednik i njegov predstojnik Ureda Orsat Miljenić skinuli maske.

Pripadnici predsjednikova osiguranja, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, glasnogovornik Ureda Nikola Jelić i načelnik Oružanih snaga RH viceadmiral Robert Hranj nosili su maske, a Hranj ju je skinuo samo kad je pio kavu koju im je skuhala Stana Bjelajac. Distancu su održavali, ali teško da je ona iznosila metar i pol, koliko nalažu pravila Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Iz Ureda predsjednika pojašnjavaju da je Milanović uglavnom nosio masku, a skidao je samo na trenutke, nekoliko puta kad se pozdravljao s ljudima.

Epidemiolozi koje smo kontaktirali kažu kako fotografije nisu vidjeli, ali da je obveza za sve ista - ako nije moguće držati distancu od metar i pol, maska je obvezna i na otvorenom prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2021 08:42