PISMO IZ VLADE

Ured predsjednika objavio kako je Plenković odgovorio na Milanovićev zahtjev: ‘Obavijestit ću Vas...‘

Milanović je prije dva dana predložio sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost, a premijer mu je odgovorio
Zoran Milanović i Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković uputio je dopis predsjedniku Zoranu Milanoviću kojim odgovara na Milanovićev prijedlog za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost upućen 20. listopada 2020. godine.

U cilju informiranja javnosti Ured predsjednika Republike objavljuje zaprimljeni dopis predsjednika Vlade na prijedlog predsjednika Republike o sazivanju VNS-a, objavljeno je iz Ureda predsjednika.

- Nastavno na Vaš dopis od 20. listopada 2020. godine, obavještavam Vas da je Vlada Republike Hrvatske na 15. sjednici donijela Zaključak o sprječavanju radikalizacije u društvu.

Zaključkom se obvezuje Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti da na osnovi analize postojećeg stanja predloži mjere za sveobuhvatan, sustava i učinkovit pristup sprječavanju radikalizacije temeljen na usklađenom i koordiniranom djelovanju svih nadležnih tijela.

Kada Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti, na osnovi analize postojećeg stanja, predloži odgovarajuće mjere obavijestit ću Vas o mogućem terminu sazivanja Vijeća za nacionalnu sigurnost - navodi se u dopisu koji potpisuje premijer Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:15