NASTAVAK TRAKAVICE

Ured predsjednika opet se oglasio o Dodikovom posjetu Hvaru: ‘Obavijestili smo MUP, evo i dokaz‘

‘Ujedno isti dokaz javno prinosimo pozornosti predsjedniku Vlade Andreju Plenkovića znajući da je on sklon praviti se neinformiran‘

Dodikov helikopter na Hvaru

 Jl Urednici/

Ured predsjednika republike Hrvatske objavio je u petak ujutro dopis poslan Upravi za granicu MUP-a čime potkrepljuju svoju tvrdnju kako je posjet Milorada Dodika bio uredno najavljen.

‘Kako bi otklonili svaku sumnju da je Ured Predsjednika Republike uredno i pravovremeno obavijestio MUP RH o dolasku predsjednika RS Milorada Dodika u Hrvatsku, objavljujemo i dokaz: mail koji je Protokol Ureda PRH uputio Upravi za granicu MUP-a 24. srpnja, dan prije planiranog radnog posjeta gospodina Dodika. Iz spomenutog maila nedvojbeno se vidi kako je Ured PRH dostavio MUP-u i dopis zaprimljen iz Kabineta gospodina Dodika, sa svim potrebnim podacima. Isto tako, Ured PRH je od MUP-a zatražio da se osigura granična kontrola, što je MUP i učinio‘, poručili su iz Ureda predsjednika.

image

Dopis MUP-u

Ured predsjednika

‘Ujedno isti dokaz javno prinosimo pozornosti predsjedniku Vlade Andreju Plenkovića znajući da je on sklon praviti se neinformiran i da je navikao samovoljno odlučivati što jest a što nije tema ovisno o svom i HDZ-ovom interesu, zapravo manipulirati. Kao što mu utvrđivanje i sankcioniranje odgovornih iz plinske afere još uvijek nije tema, što je jučer kazao, misleći da će odlaskom u hladovinu Vile Costabella nestati i plinska sfera. A neće, čekat će ga‘, dodaju.

‘Što se tiče leta gospodina Dodika helikopterom do Hvara, odnosno procedure dogovaranja i odobravanja leta, ta je procedura prema zakonu isključivo u nadležnosti Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Ured PRH ni na koji način nije bio niti je mogao biti uključen u odobravanje i organizaciju leta‘, stoji u dopisu iz Ureda predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:38