PROMJENE U ZAGREBU

Urša Raukar: ‘Očekujemo da svi pročelnici i direktori Holdinga stave mandat na raspolaganje‘

Možemo! će, ističe, racionalizirati Gradsku upravu i smanjiti brojku s 27 gradskih ureda na otprilike 15-16
Urša Raukar
 Screenshot/N1

Tomislav Tomašević je u utrci za zagrebačkog gradonačelnika dobio čak 45,13 posto glasova. Nešto manje osvojila je lista platforme Možemo! za Skupštinu Grada Zagreba, kandidati s liste dobili su ukupno 40,83 posto glasova, što znači da će Možemo! imati čak 23 mandata u Gradskoj skupštini, tek jedan mandat manje nego što je potrebno za apsolutnu većinu.

- Tajna našeg uspjeha je upravo to što smo proklamirali cijelo vrijeme – promjena modela upravljanja i suradnja s građanima. To su dvije stvari koje će sasvim sigurno donijeti pobjedu i u drugom krugu. Ljudima je naprosto dosta korupcijske hobotnice, preplaćivanja svega, nebrige za ovaj grad i zaključili su zajedno s nama da idemo u pravu i veliku promjenu - komentirala je za N1 Urša Raukar uspjeh Tomaševića i Možemo!.

Očekivanja od njih su velika, mnogi očekuju radikalne zahvate u Gradu.

- Radikalnim smatram promjenu modela upravljanja. Dosta je s upravljanjem kojeg vodi isključivo jedan čovjek, dosta je upravljanja gdje je korupcijska hobotnica toliko evidentna i jaka i dosta je upravljanja koje je financijski štetno za grad. Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme, naravno da će biti preusmjereni po svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju. Mi smo politička opcija, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, koja će racionalizirati Gradsku upravu, nećemo imati 27 gradskih ureda koje nemaju ni ogromni europski gradovi, nego ih svesti na otprilike 15-16. Otvorit ćemo i Ured za poslijepotresnu obnovu koji je već odavno trebao postojati, za sugrađane za koje nitko ne brine - najavila je Raukar te dodala da od svih gradskih pročelnika, direktora i Uprave Holdinga očekuju da stave svoje mandate na raspolaganje.

- Ako neki neće dati mandat na raspolaganje, postoje rješenja za takve situacije bez ikakvih šteta za grad, uvijek treba paziti da ne dođe do sudskih procesa koji bi bili štetni za grad. Vjerujem ipak da će svima biti jasno da je poštenije i bolje dati mandat na raspolaganje, smatram da je to elementarna demokratska potreba - rekla je.

Miroslav Škoro optužio ih je da “nisu zeleni, nisu lijevi, nego ekstremno lijevi”.

“Kada nedostaju argumenti, znanje o Gradu, kada više od tri i pol puta zaostajete, naravno da se poseže za svim mogućim teorijama zavjere jer drugo ništa ne preostaje. Građani su u nedjelju pokazali što misle. Škoro je na 12 posto, nakon što je pokušao oblatiti i lažima nas prozivati”, komentirala je Raukar optužbe Tomaševićeva protukandidata u drugom krugu pa dodala kako i dalje nastavljaju s kampanjom te kako vjeruje da će nedjeljni rezultat potaknuti da na drugi krug izađe još više građana.

- Oni koji su sumnjali je li moguće, nisu vjerovali, sada znaju da je moguće i vjerujem da će izaći.

Na pitanje hoće li u koaliciju s SDP-om, s obzirom na to da im za većinu u Skupštini nedostaje samo jedan vijećnik, kazala je kako su uvijek bili spremni na suradnju i razgovor sa svim stranakama od centra na lijevo.

- Dopustite da završi drugi krug pa da krenu razgovori. Sigurna sam da ćemo imati većinu, produktivnu većinu koja će podržavati gradonačelnika i da grad napreduje - kazala je i dodala kako je kod Škore evidentno da se radi samo o želji da se zauzme vlast i resursi Grada Zagreba - zaključila je Raukar za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 03:38