TONI TURČINOV

USKOK dignuo optužnicu protiv murterskog načelnika koji je općinsku karticu ‘peglao‘ po bordelima: Evo detalja

Tereti ga se da je uzrokovao štetu od 25.000 eura

Toni Turčinov

 Nikolina Vukovic Stipanicev/cropix/

USKOK je nakon provedene istrage podignuo optužnicu protiv murterskog načelnika Tonija Turčinova, poznatog po skandalu s plaćanjem "usluga" u jednom austrijskom bordelu općinskom karitcom. Tereti ga se za više kaznenih djela kojima je Općini Murter uzrokovao štetu od oko 25.000 eura.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

"USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1985., 1978.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnicom se I. okr. stavlja na teret da je, od početka 2018. do sredine 2022. godine, u Murteru te drugim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu, kao načelnik Općine Murter-Kornati (dalje: Općina) koji je ovlašten u službene svrhe koristiti poslovne i bankovne kartice te uređaje za elektronsku naplatu cestarina izdanih Općini, kao i raspolagati sredstvima po računu Općine, navedeno koristio u privatne svrhe. Tako je plaćao troškove putovanja i drugih usluga ostvarenih u Hrvatskoj i inozemstvu u raznim ugostiteljskim objektima i trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, a potom je nalagao da se računi za tako učinjene privatne troškove plate na teret Općine. Na opisani način si je pribavio nepripadnu imovinsku korist od 20.902,60 eura i oštetio Općinu za navedeni iznos.

Osim toga je I. okr. u istom svojstvu, u razdoblju od svibnja 2020. do ožujka 2021. godine u Murteru, na traženje i u dogovoru s II. okr. vlasnikom obrta, s ciljem da njegovom obrtu na štetu Općine pri izvođenju građevinskih radova na uređenju športskog centra pribave nepripadnu materijalnu dobit, po provedenom postupku ograničenog prikupljanja ponuda za izvođenje navedenih radova u kojem je neistinito prikazano da je poziv za dostavu ponuda dostavljen većem broju ponuditelja, kao naručitelj radova sklopio ugovor s II. okr. kao izvođačem radova. Troškovnikom radova koji je sastavni dio navedenog ugovora bili su obuhvaćeni i betonski radovi. Međutim, I. okr. je u svrhu tih radova na teret Općine od drugog trgovačkog društva nabavio beton u vrijednosti od 4.205,20 eura koji je Općina i platila iako za to nije bilo osnove jer je navedeno već bilo plaćeno izvođaču radova prema spomenutom ugovoru i pripadajućem troškovniku, čime je Općina oštećena za navedeni iznos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 05:32