TRGOVAO UTJECAJEM?

Uskok: Gzim Redžepi pozivajući se na Bandića tražio od vještaka da Popović dobije skrb nad sinom

Riječ je slučaju zbog kojeg je i Severina više puta istupala javno i optuživala vještake da na njih Milan Popović utječe preko veze Redžepi - Bandić
Milan Popović i Severina
 Bruno Konjević/Marko Todorov/Cropix

USKOK istražuje dr. Gzima Redžepija zbog pokušaja utjecaja na vještaka u vezi sa skrbi zajedničkog sina Milana Popovića i pjevačice Severine Kojić.

Iako se ne navodi identitet okrivljenika, kako nam je potvrđeno iz više izvora, riječ je upravo o slučaju zbog kojeg je i Severina više puta istupala javno i optuživala vještake da na njih Milan Popović utječe upravo preko veze Redžepi - Bandić.

Kako se navodi, Redžepi je krajem kolovoza prošle godine, kao gradski zastupnik, višegodišnji zamjenik pročelnice gradskog ureda za zdravstvo i osoba od povjerenja Milana Bandića, inicirao sastanak s vještakom koji je zaposlenik, ali i zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice čiji je osnivač Grad.

image
Gzim Redžepi
Bruno Konjević/Cropix

Navodno je Redžepi sastanak inicirao kako bi osigurao da taj vještak napravi nalaz i mišljenje koji bi išli u korist Milana Popovića kao tužitelja u postupku o skrbi koji su on i Severina vodili pred Općinskim građanskim sudom.

Tijekom sastanka okrivljenik je vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete i donacije koje je izvršio u korist Grada Zagreba.

Osim toga, rekao mu je da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u predmetu.

Kad ga je vještak, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju nego svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, izvijestio da je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta, okrivljenik je izrazio nezadovoljstvo zbog takvog slijeda događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 19:19