TRAGEDIJA NA GRANICI

USKOK odbacio prijave protiv policajaca u slučaju stradavanja afganistanske djevojčice Madine

 Dado Ruvic/Reuters / Facebook

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) odbacio je kaznene prijave protiv policajaca u slučaju smrti malodobne afganistanske djevojčice Madine Hosseini.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta donio je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv policijskih službenika zbog počinjenja više kaznenih djela, priopćio je u petak USKOK.

Podsjeća se da je sedam državljana Afganistana podnijelo kaznenu prijavu protiv nepoznatih policijskih službenika granične policije zbog više kaznenih djela počinjenih 21. studenoga 2017. u blizini graničnog prijelaza s Republikom Srbijom, kojom prilikom je na području Republike Srbije smrtno stradala maloljetna Afganistanka.

Na temelju rezultata provedenih izvida, tijekom kojih je pribavljena relevantna dokumentacija i ispitano više osoba, nije utvrđeno da bi policijski službenici počinili kaznena djela koja im se stavljaju na teret, te je slijedom navedenog doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave, stoji u priopćenju USKOK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2022 06:48