KAZNENA PRIJAVA

Uskok pokrenuo istragu protiv 25-orice krijumčara koji su prevezli četiri i pol tone duhana

Sudionike tog nedjela okupio je na području Zagreba, Bjelovara, Rijeke, Poreča, Pule i drugih mjesta u Hrvatskoj prvookrivljeni

Krijumčareni duhan/Ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Uskok je pokrenuo istragu protiv 25-orice tereteći ih da su na ilegalnom tržištu nabavljali i preprodavali veće količina duhana, čime su oštetili državni proračun za višemilijunski iznos.

Temeljem kaznene prijave istarske policije, Uskok je protiv 25 hrvatskih državljana istragu pokrenuo zbog sumnje na nedozvoljenu trgovinu u sastavu zločinačkog udruženja.

Sudionike tog nedjela okupio je na području Zagreba, Bjelovara, Rijeke, Poreča, Pule i drugih mjesta u Hrvatskoj prvookrivljeni koji je s peotookrivljenim dogovarao kontinuiranu nabavu većih količina sitno rezanog duhana, ali i angažirao vozače za prijevoz duhana.

Uskok okrivljenima stavlja na teret da su kupili, prodali i prevezli najmanje 4469 kilograma sitno rezanog duhana, od čega su policajci i carinici zaplijenili 1409 kilograma, dok je nedozvoljenom trgovinom preostalih 3060 kilograma Državni proračun oštećen za najmanje 2,6 milijuna kuna.

U sklopu iste istrage još trojicu osumnjičenika se tereti da su organizirali nabavu i preprodaju duhana. U jednom slučaju Državni proračun je oštećen za 1,8 milijuna kuna, a u preostala dva za 756 tisuća, odnosno 619 tisuća kuna.

Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložio određivanje istražnog zatvora protiv 14 okrivljenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 14:47