PETORICA U PRITVORU

USKOK pokrenuo istragu protiv 44 osobe zbog carinskih prekršaja na granici s BiH

Okrivljenike se tereti za kriminalne djelatnosti vezane za uvoz različitih vrsta roba iz BiH u Hrvatsku na području graničnog prijelaza Stara Gradiška bez carinskog nadzora, dokumentacije i naplate carinskih davanja.
Stara Gradiska280102Granicni prijelaz Stara Gradiska prelaze samo SFOR-ove cisternefoto Vlado Vincetic-desk-carina - granica
 Vlado Vincetić/CROPIX

USKOK je podnio nalog za provođenje istrage protiv 44 okrivljenika zbog više kaznenih djela, vezano za uvoz različitih vrsta roba iz BiH u Hrvatsku na području graničnog prijelaza Stara Gradiška bez carinskog nadzora, dokumentacije i naplate carinskih davanja.

Od 44 okrivljenika, 37 njih su hrvatski državljani, dok sedmorica imaju bosanskohercegovačko državljanstvo.

"Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni carinski i policijski službenici, od 7. travnja do 15. rujna 2011., na području graničnog prijelaza Stara Gradiška, u više navrata ostalim osumnjičenicima, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, omogućili uvoz različitih vrsta roba iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku bez carinskog nadzora, potrebne dokumentacije i naplate zakonom propisanih carinskih davanja", priopćio je USKOK na svojim internetskim stranicama.

Okrivljenike se tereti zbog osnovane sumnje za zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, zlouporabe položaja i ovlasti u pokušaju, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti u pokušaju, protuzakonitog posredovanja, izbjegavanja carinskog nadzora i poticanja na izbjegavanje carinskog nadzora, prijevare, poticanja i pomaganja u prijevari, davanje i primanje mita, poticanje na davanje mita, davanje lažnog iskaza i poticanje na davanje lažnog iskaza.

USKOK je predložio sucu istrage Županijskog suca u Osijeku određivanje istražnog zatvora protiv petorice okrivljenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:48