PROŠIRENJE ISTRAGE

Uskok pročešljao Horvatov mobitel. Odvjetnica: ‘Pojma nemam o kakvim to navodno kompromitirajućim porukama govori Nobilo‘

"Nikakvih podataka koje je kolega Nobilo iznio u medije, ja takvih saznanja nemam"

Darko Horvat

 Darko Tomas/Cropix

Velimir Žunac, Josip Aladrović, Tomislav Tolušić sa zanimljivim logom stripovskog osvetnika na majci - stali su redom pred USKOK-ove istražitelje, no zaobišli novinarska pitanja, izvještava RTL.

A Darko Horvat na USKOKU je u sklopu proširenja istrage ispitan još prošli tjedan. "On je ranije rekao medijima da se ne smatra krivim da je počino kaznena djela", kazala je za RTL Horvatova odvjetnica Višnja Drenški Lasan.

Za pokretanje istrage protiv Horvata i Aladrovića zbog slučaja navodnog nezakonitog zapošljavanja, ali i u istrazi protiv Horvata, oko nezakonite dodjele potpora malim poduzetnicima - ključne su bili iskaz, ali i poruke iz mobitela Ane Mandac. U rukama istražitelja sada je i mobitel Darka Horvata.

"Vidjet ćemo što će izaći kad dobijem rezultate pretrage - ta pretraga je obavljena, ali rezultati još nisu dostavljeni u spis, mi spis pratimo. Nažalost, teško je doći do uvida u spis u USKOK-u zbog loše organizacije rada", kazala je Drenški Lasan.

A u mobitelu je navodno opširna komunikacija s brojnim visokim dužnosnicima i članovima vlade. Odvjetnik Anto Nobilo tako je u medijima ranije ustvrdio da kruži glasina da bi upravo sadržaj tog mobitela mogao biti kompromitirajući za neke na visokim pozicijama.

"Nikakvih podataka koje je kolega Nobilo iznio u medije, ja takvih saznanja nemam. Ima nekih problema oko analitike pretraga elektronskih uređaja, zasigurno će tu biti problema, ali ja ne vidim da bilo tko opstruira na neki način istragu…", kazala je Drenški Lasan.

I dok Horvat čeka da se ispitaju daljnji svjedoci, na davanje iskaza čeka i Boris Milošević osumnjičen zbog poticanja na počinjenje kaznenog djela vezano za dodjelu spornih poticaja. Mandatno imunitetno povjerenstvo sutra će raspravljati o zahtjevu DORH-a za skidanje njegovog imuniteta.

"Nakon toga će ići u formi prijedloga ići na plenarnu sjednicu gdje će Sabor o tome raspravljati", kazao je Robert Jankovics, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Ako se pita njegovog odvjetnika DORH je sa zahtjevom za skidanje imuniteta već zakasnio, no kada dođe poziv aktivno će se braniti.

"Kad je postao saborski zastupnik stekao je saborski imunitet i u tom momentu se istraga protiv njega nije mogla voditi", kazao je Nobilo.

U istražnom je zatvoru od trojice tadašnjih članova vlade obuhvaćenih istragom završio jedino Darko Horvat.

"Siguran sam da će afera Horvat uskoro dobiti žensko ime…", kazao je u ožujku Horvat.

Na pitanje novinarke RTL-a na koga je Horvat tada mislio njegova odvjetnica kaže da o tome nisu razgovarali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2022 04:47