ILEGALNO SAGRAĐENA

USKOK provjerava kako je Frane Barbarić dobio priključak struje za svoju vilu na Hvaru

Frane Barbarić dobio je priključak struje iako mu nekretnina nije bila legalno izgrađena

Frane Barbarić

 Luka Gerlanc/Cropix

Potvrđeno je da policija po nalogu USKOK-a provodi izvide o priključku što ga je Frane Barbarić dobio za svoju vilu na Hvaru, prenosi N1. Ta je vila, kako je utvrdio Državni inspektorat ilegalno sagrađena, no još uvijek nije uklonjena. Barbarić je, u međuvremenu dobio i novčanu kaznu zbog odbijanja rušenja, a ako na tome ustraje država će ukloniti njegov bespravni objekt, te mu to naplatiti.

Zanimljivo je da je Barbarić dobio priključak struje iako mu nekretnina nije bila legalno izgrađena.

N1 navodi da je Telegram iz izvora bliskih HEP-u doznao da se provjerava tko je za Barbarića potpisao priključak struje, odnosno je li u tome bilo što sporno. Iz HEP-a objašnjavaju da je sve prijavio bivši rukovoditelj u Elektrodalmaciji Split.

“Navedenu prijavu radnik je podnio nakon što su mu oduzete ovlasti voditelja Terenske jedinice zbog prekršajne prijave policije koja ga je zatekla u vožnji službenog vozila pod utjecajem opijata, kao i zbog kršenja internih propisa HEP-a u vezi s korištenjem službenog vozila i evidentiranjem radnog vremena. Kako vam je poznato, zbog obveza čuvanja tajnosti istrage ne možemo iznositi detalje u vezi s predmetom izvida”, odgovorili su za N1 iz HEP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:36