NAKON NEW YORKA JOŠ VEĆI LUKSUZ

USKOK slijedi trag novca: Petra Sanader u Los Angelesu plaćala stan 10.000 dolara mjesečno

U Los Angelesu je obilazila audicije, a u jesen 2010. godine posjetili su je i roditelji

U istrazi o životnom stilu obitelji Sanader koja je, kako je dosad utvrđeno, trošila znatno više od onoga što je zarađivala, nedavno je otkriveno kako je starija kćerka Sanaderovih Petra tijekom boravka u Los Angelesu navodno najam stana plaćala deset tisuća američkih dolara . I dok je u New Yorku također navodno živjela u elitnim Zeckendorf tornjevima u kojima najam isto stoji nekoliko tisuća dolara, mlada glumica Sanader ni u LA-u nije imala lošiji tretman. Također neslužbeno doznajemo da su istražitelji navodno otkrili i da su se isplate za najam stana u LA-u obavljale preko jednog uglednog Židova.

Vratio se u Hrvatsku

Isto tako je Jutarnji list i ranije pisao da su se isplate za stan u New Yorku obavljale preko tvrtke International Chemical Services Coporation koja je taj stan unajmila 1. rujna 2008. Otkriveno je i da se iza te tvrtke navodno krije ime Andreja Dojkića, glumca i bivšeg dečka Petre Sanader. Poznato je da su Petra Sanader i Dojkić 2008. napustili Hrvatsku te se uputili u Sjedinjene američke države na glumačko usavršavanje. Isprva su živjeli u New Yorku gdje je Petra Sanader završila dvogodišnje glumačko usavršavanje na Lee Strasberg institutu za film i televiziju koji stoji oko 20-tak tisuća dolara., a u LA se uputila po završetku studija. Dojkić se nakon što su 2009. prekinuli vezu vratio u Hrvatsku.

Dobila ulogu

Petra je u LA-u obilazila audicije te je tamo 2010. dobila manju ulogu u filmu 'The Land Of Astronauts' u kojem je glumila izmišljenu muzu glavnog glumca Davida Arquetta. Na jesen 2010. u LA-u su je posjetili i roditelji, a već u prosincu Sanader je uhićen u Austriji.

Petra Sanader otada se nije pojavila u Hrvatkoj. Inače, USKOK-ovi istražitelji, koji od početka afere Fimi-Media prikupljaju podatke o imovini Sanaderovih, bave se posebno Sanaderovim financijama. I to zato što prema prikupljenim podacima i dalje postoji veliki nesrazmjer između onoga što bivši premijer i njegova obitelj zarađuju i njihovih tekućih troškova. Primjerice, samo za podmirenje kredita u Zagrebačkoj banci, podignutog za kupnju poslovnog prostora tvrtke Alia Savjetovanja na Trešnjevci, potkraj studenoga trebalo je izdvojiti više od 100.000 eura. A cijela obitelj ima mjesečna primanja od 20-ak tisuća kuna. Sanaderovima je od njegova uhićenja blokirana imovina, nekretnine, umjetničke slike, bankovni računi, čija se ukupna vrijednost mjeri u desecima milijuna kuna.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:07